Θέμα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για την HSW

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Τα μελλούμενα στην Hellenic Seaways μαγνητίζουν το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας, όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς, αφού είναι μία πολύφερνη νύφη. Το πού θα καταλήξει το ποσοστό που έχει η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πιο καυτή ιστορία της ελληνικής ακτοπλοΐας των τελευταίων χρόνων. Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και κρατούν το ενδιαφέρον όλων αμείωτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες

του newmoney.gr, η αρμόδια Ελεγκτική Διεύθυνση για το τμήμα των Ανωνύμων Εταιρειών του Πειραιά που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, με επιστολή της προς την HSW που έχει ημερομηνία 29-12-2016 ζητάει τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης και ειδικά εκείνα στα οποία γίνεται αναφορά στην κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το άρθρο 47 του νόμου 2190, εφόσον το σύνολο ιδίων κεφαλαίων μίας εταιρείας είναι μικρότερο κατά 50% του μετοχικού της κεφαλαίου τότε θα πρέπει η εταιρεία να λάβει μέτρα, όπως είναι η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στην τελευταία Γ.Σ. η διοίκηση της HSW τόνισε ότι θα λύσει το θέμα αυτό με την κερδοφορία των επόμενων πέντε οικονομικών χρήσεων, κάτι που φαίνεται να μην δέχεται η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών. Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είχε προτείνει ο Όμιλος Γκριμάλντι που είναι μεγαλομέτοχος με ποσοστό 48,5% στην εταιρεία, αλλά δεν έχει τον έλεγχό της. Βέβαια, όπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποτρέπει όποιον επενδυτή σχεδιάζει να εισέλθει στην εταιρεία και αυτό δίνε προβάδισμα στην κούρσα για τον έλεγχο της HSW στον όμιλο Γκριμάλντι».

Keywords
Τυχαία Θέματα