Γ. Αδαμίδης: Ο ανθυπο-Φωτόπουλος «τσαμπουκάς» πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Πόσο μπροστά μπορείς να πας όταν ως πρότυπο έχεις τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο; Τον άνθρωπο που χωρίς να σέβεται καμία έννοια ιεραρχίας (ενδεχομένως να μην είχε καν δυνατότητα αντίληψης της) μπούκαρε στο γραφείο του πρόεδρου και CEO της εταιρείας Τάκη Αθανασόπουλου και on camera του μιλούσε λες και είχε μπροστά του κανέναν νταλικέρη; Πόσο μπορείς

να εξελίξεις έναν ήδη κουρασμένο και ταλαιπωρημένο φορέα και να μιλήσεις με όρους μοντέρνου συνδικαλισμού όταν απειλείς, υβρίζεις και τσαμπουκαλεύεσαι στα τηλεοπτικά παράθυρα;

Όταν κοπιάρεις συμπεριφορές που έθεσαν έναν μεγάλο συνδικαλιστικό φορέα στο περιθώριο και τον καταδίκασαν στη συνείδηση της κοινής γνώμης;

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εδώ και χρόνια είναι ο μεγάλος ασθενής. Κάτι σαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία που όσο κατέρρεε στα τέλη του 19ου αιώνα τόσο πιο άγρια και απρόβλεπτη γινόταν. Έτσι και τώρα. Η ΓΕΝΟΠ μετά το περίφημο σκάνδαλο με τις δαπάνες που ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ που τη μετέτρεψε στα μάτια της κοινής γνώμης σε ΓΕΝΟΠ Tours αντί να μάθει, αντί να αναστοχαστεί, επέλεξε να κινηθεί με τα ίδια φθαρμένα υλικά. Με ξεπερασμένες ιδέες και με απειλές για νέα black out αν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις μονάδων της.

Νέος «σταρ» της λοιπόν ο πρόεδρος Γιώργος Αδαμίδης. Ένας «επαγγελματίας συνδικαλιστής» από αυτούς που έχουν ξεχάσει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοι του από πότε έχει να εργαστεί σε γκισέ, σε εργοστάσιο, σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της ΔΕΗ.

Μια ματιά στο βιογραφικό του πείθει. Λέει λοιπόν πως «διετέλεσε πρώην πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος». Γεννήθηκε το 1963 στο Πρωτοχώρι Κοζάνης κι ως γνήσιο τέκνο του ΠΑΣΟΚ και της περιοχής της δυτικής Μακεδονίας έλαβε αυτό που «δικαιωματικά» – βάσει των όσων το ΠΑΣΟΚ της τότε περιόδου πρέσβευε – του ανήκε. Μια θέση στη ΔΕΗ.

Χωρίς σημαντικές σπουδές (είναι απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου κι έκανε λίγα σεμινάρια της ΓΣΕΕ) μόλις στα 17 του έκανε τη σωστή επένδυση. Εντάχθηκε ως μέλος στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή του. Μάλιστα εκεί έκανε και μεγάλη καριέρα, καθώς διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κοζάνης την τετραετία 2002 – 2005. Σε ηλικία 23 ετών, δίχως φυσικά πολλά εφόδια διορίστηκε στη ΔΕΗ. Ήταν το 1986, χρονιά μεγάλης κυριαρχίας του Κινήματος όπου ακόμα και οι πέτρες της Κοζάνης διεκδικούσαν το δικό τους ...μέρισμα.

Παρά το έλλειμμα εκπαίδευσης, ο κ. Αδαμίδης στράφηκε στον πολιτισμό και συγκεκριμένα στο ...Θέατρο. Όχι δεν πρόκειται για κάποια προβοκάτσια. Την αλήθεια γράφουμε. Ο ίδιος έχει υπάρξει ηθοποιός κι ενδεχομένως εκεί να εδράζεται και η παράσταση που με φωνές, χειρονομίες και τηλεοπτικές απειλές που ενδεχομένως σε κάποια φάση θα του κοστίσουν νομικά (ο γράφων έχει ήδη απειληθεί on air) η «θεατράλε» προσέγγιση του.

Μέλος του ΠΑΣΟΚ και στα 90s το 1998 τοποθετήθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και Αντιπρόεδρος του ίδιου οργάνου από το 2007 έως σήμερα. Όπως ο ίδιος λέει «η βιωματική του σχέση με τα πολιτιστικά δρώμενα τον ανέδειξε σε ερασιτέχνη ηθοποιό αξιώσεων, συμμετέχοντας σε παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και θεατρικών ομάδων της περιοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα