Φραγή σε ανεξέλεγκτες ενοικιάσεις τύπου Airbnb βάζει η Σιγκαπούρη

Κατηγορίες απήγγειλαν οι αρχές της Σιγκαπούρης σε δύο άτομα που προχώρησαν σε μη εξουσιοδοτημένη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση διαμερισμάτων, ενώ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να συμπεριλάβει σύντομα την αναγκαστική δημοσιοποίηση τέτοιου είδους ενοικιάσεων, στο πλαίσιο ενός αυστηρού κανονιστικού πλαισίου για τις μισθώσεις ακινήτων.

Η κίνηση αυτή είναι μέρος της προσπάθειας για εξισορρόπηση ανάμεσα στην ενθάρρυνση νέων βιομηχανιών και στον επαρκή τους έλεγχο.

Η αρμόδια υπηρεσία για την ανάπτυξη των αστικών περιοχών (URA) ανακοίνωσε ότι, αν και υπάρχει ένα περιθώριο για

βραχυπρόθεσμη μίσθωση ακινήτων, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τα οικιστικά ακίνητα.

Τα δύο άτομα που εντοπίστηκαν να νοικιάζουν ακίνητα με μισθώσεις διάρκειας κάτω των 6 μηνών, χωρίς σχετική άδεια από την URA, κρίθηκαν ένοχοι και αναμένεται να τους επιβληθούν πρόστιμα έως και 200.000 δολ. Σιγκαπούρης.

Οι ενοικιάσεις αυτές έγιναν μέσω Airbnb, η οποία πάντως δεν αναφέρεται ρητά στη δικογραφία που σχηματίστηκε.

Η Airbnb έχει 8.700 καταχωρήσεις στο εν λόγω κράτος, το οποίο είναι πολύ πυκνοκατοικημένο και έχει περιορισμένο έδαφος, κάτι που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των 5,6 εκατ. που ζουν εκεί, κατοικεί σε διαμερίσματα, λόγω έλλειψης χώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα