Φώφη Γεννηματά προς κυβέρνηση: Ρίχνετε στάχτη στα μάτια του κόσμου

«Η τροπολογία σας πάσχει πολλαπλά» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «πάρτε ευθέως μέτρα εναντίον τους, πάρτε ευθέως μέτρα με καθαρό περιεχόμενο και εμείς θα στηρίξουμε γιατί εμείς θέλουμε να μπει τάξη»

Σκληρή κριτική για τον τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η επίμαχη τροπολογία του

υπουργού Επικρατείας για τις άδειες, ενώ προεξόφλησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βάλει φρένο. Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί αλαζονικά να διαμορφώσει ένα τοπίο που θα ελέγχεται από την ίδια.

Υπογράμμισε ότι «με την τροπολογία επιδιώκετε να ρίξετε στάχτη στου κόσμου, τα μάτια για την κοινωνία που πλήττετε», ενώ πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα με ακραίο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό τρόπο, επιδιώκετε να στήσετε μία νέα διαπλοκή. «Η τροπολογία σας πάσχει πολλαπλά» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκρίνεται ότι «εσείς σήμερα αντιμετωπίζετε το πρόβλημα». Έστειλε μήνυμα, λέγοντας ότι αν οικονομικά συμφέροντα προσδιορίζουν την πολιτική ζωή της χώρας, «πάρτε ευθέως μέτρα εναντίον τους, πάρτε ευθέως μέτρα με καθαρό περιεχόμενο και εμείς θα στηρίξουμε γιατί εμείς θέλουμε να μπει τάξη». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι υπάρχει τρόπος, ο συνταγματικός.

Το Σύνταγμα είναι σαφές, ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι αρμοδιότητες σε αυτό το θέμα έχουν ανατεθεί στο ΕΣΡ». Επισήμανε δε ότι αυτό που πάτε να κάνετε σήμερα είναι να παρακάμψετε το σύνταγμα με τσαμπουκά. «Το Σύνταγμα επιβάλλει ομοφωνία ή τουλάχιστον πολύ μεγάλη πλειοψηφία». Επί της ουσίας, είπε, ότι το μόνο που θα κάνετε είναι μία τρύπα στο νερό και προειδοποίησε ότι η εν λόγω διάταξη θα σταματήσει από τα όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης. «Με ποια κριτήρια καταλήξατε στον αριθμό τους», αναρωτήθηκε, αναφερόμενη στον αριθμό των αδειών και συνέχισε: «με ποιο πρόσχημα θα στείλετε κόσμο στα σπίτια τους».

«Αναζητάτε και πάλι βαρβάρους, χωρίς αυτούς δεν μπορείτε να επιβιώσετε», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε ότι αν δεν μπορείτε, αποχωρίσετε και μην κάνετε άλλο ζημιά στη χώρα. Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε μάλιστα και στις εξελίξεις σχετικά με τις περιπολίες στο Αιγαίο, λέγοντας ότι είμαστε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και έχουμε λόγο στη χάραξη επιχειρηματικής στρατηγικής και ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας και τον πρωθυπουργό λεπτομερής ενημέρωση. «Να γίνει ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιηθεί το ΝΑΤΟ από τη γείτονα χώρα. Τα ελληνικά χωρικά ύδατα τελούν υπό τον πλήρη έλεγχο της χώρας».

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα