«Έξυπνο» shopping χωρίς μετρητά από την Plustic

Το Plustic δεν είναι άλλο ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι, αλλά ένα 'Social Gift-Card' App. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που τόνισε ο Δημήτρης Λάμπρου, ένας εκ των ιδρυτών του, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας, η οποία προκρίθηκε στην επόμενη φάση του επιταχυντή Viva Nest - an IDEA in Fintech.

Πρόκειται στην ουσία για μια εύχρηστη πλατφόρμα (που θα «τρέχει» κυρίως σε κινητά) με έμφαση στην ανταλλαγή «δώρων» μεταξύ των χρηστών και το «έξυπνο» shopping.

Η

ιδέα είναι απλή: Οι χρήστες της εφαρμογής έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ψηφιακές προπληρωμένες δωροκάρτες από σούπερμαρκετ, καταστήματα, εστιατόρια κτλ. και είτε να τις κρατήσουν για προσωπική χρήση είτε να τις δωρίσουν σε φίλους τους (online gifting) χωρίς να εμπλέκονται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, μόνο με την εμφάνιση του barcode στο ταμείο. Οι κάρτες περιλαμβάνουν διάφορα επίπεδα εκπτώσεων, π.χ. τα προϊόντα έχουν αξία 50 ευρώ αλλά ο χρήστης πληρώνει 43 ευρώ.

«Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν θέλει το δώρο μπορεί να το αλλάξει, να κάνει μια wishlist και να μαζέψει δωροκάρτες από brands και προϊόντα που θέλει. Σε δεύτερη φάση, θα παρέχουμε δωροκάρτες για ΜΚΟ και κοινωνικές δράσεις, αλλά και για τουριστικές υπηρεσίες» λέει ο 30χρονος Δημήτρης, που έχει ήδη κλείσει συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες όπως η MyMarket και η Apivita.

«Στόχος μας είναι τα μεγάλα brands. Μέχρι στιγμής, έχουμε θετικές εντυπώσεις» προσθέτει.

Αυτή την περίοδο, και παρά τις γιορτές, η ομάδα δουλεύει πυρετωδώς, καθώς κυνηγάει συνεργασίες (βρίσκεται σε επαφές με μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων τεχνολογίας και εμπορικά κέντρα) και... τρέχει για να «βγει στον αέρα» η εφαρμογή.

«Είμαστε στο 90% της εφαρμογής. Θα έχει βγει περίπου τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη» σημειώνει.

Εκτός από τους καταναλωτές, το Plustic προσφέρει υπηρεσίες και για τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο ανταμοιβής των εργαζομένων με δωροκάρτες σαν bonus, ενώ για το φθινόπωρο του 2017 φιλοδοξεί να κάνει «άνοιγμα» στην αγορά της Βρετανίας. «Θα τρέξουμε αρχικά μια καμπάνια για τους Έλληνες του εξωτερικού, τύπου στείλτε το δώρο σας στην Ελλάδα και μετά σκοπεύουμε να επεκταθούμε στη βρετανική αγορά» καταλήγει.

Η ομάδα

Η ιδέα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015 από τον Δημήτρη Λάμπρου και τον Χάρη Τσιλιακούδη, δύο 30χρονους, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, που γύρισαν στην Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια για τη στρατιωτική τους θητεία κι έμειναν... για τα καλά. Ο πρώτος ανέλαβε το κομμάτι του business developing και ο δεύτερος το product design. Το τεχνικό κομμάτι της ιδέας, ανέλαβε ο τρίτος της «παρέας» ο 38χρονος Άγγελος Κατσάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα