Ευρωπαϊκό άνοιγμα για τη Didi Chuxing μέσω της Taxify

Η κινεζική Didi Chuxing συμμαχεί με το αντίπαλο δέος της Uber, την Taxify, με στόχο να αναπτύξει το δίκτυό της σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία.

Ο κολοσσός στον τομέα των μεταφορών προτίθεται να συνεργαστεί και να επενδύσει στην ευρωπαϊκή Taxify να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε μια σειρά αγορών, από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία μέχρι τη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία και την Κένυα.

«Η Taxify

παρέχει καινοτόμες, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε διαφορετικές αγορές. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της τεχνολογίας ώστε να ικανοποιούμε με ταχύτητα τις απαιτήσεις των καταναλωτών και να βοηθήσουμε στην ανανέωση της παραδοσιακής βιομηχανίας μεταφορών», ανέφερε ο ιδρυτής και CEO της Didi Chuxing, Will Cheng Wei.

«Πιστεύω πως αυτή η συνεργασία θα συμβάλλει στη δημιουργία δεσμών στο μεταφορικό τομέα μεταξύ της ασιατικής, της ευρωπαϊκής και της αφρικανικής αγοράς», συμπλήρωσε.

Πέρυσι η εταιρεία του αγόρασε τον κινεζικό βραχίονα της Uber και στις αρχές τοπυ 2017 επένδυσε 100 εκατ. δολ. στην εταιρεία Lyft.
H εταιρεία αποτιμάται πάνω από 50 δισ. δολ,, γεγονός που την καθιστά μια από τις πλέον πολύτιμες εταιρείες τεχνολογίας πίσω από την Uber, των 66 δισ. δολ.

Η Τaxify, που ιδρύθηκε το 2013, αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί 2,5 εκατ. πελάτες σε 18 χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα