Ευδιάθετοι οι «ταύροι» των αγορών καθώς η Μέρκελ επικράτησε στο τελευταίο «εμπόδιο» της χρονιάς

Οι εκλογές στη Γαλλία και τη Γερμανία ήταν από την αρχή του χρόνου δυο γεγονότα- ορόσημο και μεταξύ των βασικών κινδύνων για τους επενδυτές. Καθώς από χθες η Angela Merkel παρέμεινε στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, η πορεία είναι τώρα σαφής για τους επιθετικούς επενδυτές.

Οι διαχειριστές χρήματος από την Franklin Templeton μέχρι την Credit Suisse Group

AG δήλωσαν ότι η ψήφος του Σαββατοκύριακου υπέρ της σημερινής καγκελαρίου, παρά το ότι συνδυάστηκε με την αυξημένη εκλογική επίδοση της ακροδεξιάς, ενισχύει την αισιοδοξία τους για τις γερμανικές μετοχές μακροπρόθεσμα. Οι εκτιμήσεις για τον δείκτη DAX παραμένουν φθηνές σε σχέση με τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών της MSCI, ο οποίος, μαζί με τις προβλέψεις για ταχύτερη αύξηση των κερδών από τον παγκόσμιο μέσο όρο, αποτελεί τη βάση για κέρδη.

«Με τις γερμανικές, γαλλικές και ολλανδικές εκλογές τώρα, ο πολιτικός κίνδυνος από τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα – που αποτελούσε μία από τις βασικές ανησυχίες του 2017- τώρα μετριάζεται σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε ο Peter Wilmshurst, ο οποίος διαχειρίζεται ένα διεθνούς κλίμακας ταμείο αμοιβαίων κεφαλαίων, στην Franklin Templeton.

Keywords
Τυχαία Θέματα