Γύρισε ανοδικά η Φρανκφούρτη

Η πύρρειος νίκη της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία αλλά και το δύσκολο έργο του σχηματισμού νέας κυβέρνησης έχουν ωθήσει πολλούς επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε εντολές πώλησης μετοχών.

Ωστόσο η εικόνα μαρτυρά περισσότερο μία προσπάθεια σταθεροποίησης παρά ενός κύματος φοβισμένων πωλητών με τους αναλυτές να προδικάζουν ότι μία κυβερνητική συμμαχία “Τζαμάικα”, δηλαδή μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων είναι εφικτή και μάλιστα με τρόπο που δεν θα θίγει την γραμμή που έχει χαράξει

στο οικονομικό πεδίο η Αγκελα Μέρκελ. Αντιθέτως κάποιοι θεωρούν ότι με τους Φιλελεύθερους στο συνασπισμό θα μπορούσε να υπάρξει και μία ακόμα πιο φιλική στο επιχειρείν πολιτική.

Είναι ενδεικτικό πως έπειτα από δύο ώρες συναλλαγών οι αγοραστές άρχισαν να επικρατούν στη Φρανκφούρτη όπου ο DAX εμφανίζει κέρδη 0,15%.

Οι υπόλοιπες κύριες ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν στο κόκκινο αν και η πτώση των δεικτών έχει περιοριστεί. Ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 0,10% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,20%. Παράλληλα πτώση 0,15% καταγράφει ο FTSE MIB στο Μιλάνο και 0,55% ο IBEX 35 στη Μαδρίτη.

Σε πτωτική τροχιά και το ευρώ το οποίο κινείται στην περιοχή του 1,191 δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα