Ετοιμάζεται για επέμβαση στην Συρία η Κίνα;

Συνάντηση με τον Σύριο Υπουργό Εθνικής Άμυνας είχε στην Συρία ο Guan Youfei, επικεφαλής τους γραφείου εξωτερικής στρατιωτικής συνεργασίας της Κίνας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua ο Guan Youfei στην επαφή του με το Fahad Jassim al-Freij, τόνισε ότι πρέπει «παραδοσιακοί δεσμοί μεταξύ Συρίας και Κίνας να διατηρηθούν και να ενισχυθούν», κάνοντας λόγω για περαιτέρω συνεργασία και των δύο στρατών.

Μετά την αλλαγή του Συντάγματος στην Κίνα, που επιτρέπει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός της επικράτειας της χώρας, πολλοί αναλυτές αναμένουν ανάμιξη του

Πεκίνου στο συριακό.

Μέχρι πρόσφατα η Κίνα προμήθευε τον συριακό στρατό με οχήματα και ελαφρά όπλα, τώρα θα μπορούσε να προσφέρει και εκπαίδευση, σημειώνει το ρωσικό website Svobodnaya Pressa.

Η Κίνα δεν έχει αναμιχθεί εμφανώς στο συριακό, ενώ αποτελεί στενό σύμμαχο του Ιράν. Μία εμπλοκή του κινεζικού στρατού στην Συρία θεωρείται από ειδικούς ότι θα δώσει την απαραίτητη εμπειρία στους Κινέζους στο πεδίο της μάχης, ενώ η Συρία θα μπορούσε να είναι ένα απέραντο πεδίο βολής για το Πεκίνο, ώστε να δοκιμάζει τα νέα του όπλα, αναφέρει το πρακτορείο Sputnik.

Keywords
Τυχαία Θέματα