Εθνική Τράπεζα: Τα μυστικά του νέου οργανωτικού σχήματος

Οι αλλαγές στο οργανόγραμμα της ΕΤΕ αποτυπώνουν μία προσαρμογή του λειτουργικού σχήματος στα σημερινά μεγέθη και ανάγκες του οργανισμού. Η συρρίκνωση του αριθμού Διευθύνσεων (~15%) κυμαίνεται σε συγκρίσιμα επίπεδα με την μείωση του αριθμού του προσωπικού τα τελευταία χρόνια, καθώς και με τα αποτελέσματα της πρόσφατης εθελουσίας.

Στην ουσία το νέο οργανωτικό σχήμα διατηρεί τις βασικές αρχές της έως τώρα λειτουργίας, και επιφέρει συγχωνεύσεις σε αντικείμενα εργασιών που εκτιμάται ότι μπορούν να δημιουργήσουν συνέργειες, ενώ η

αλλαγή του οργανωτικού επιπέδου ορισμένων μονάδων απoτυπώνει την αύξηση/μείωση του όγκου εργασιών τους, την αλλαγή του αντικειμένου τους ή την στρατηγική σημασία τους στα σημερινά δεδομένα.

Οι αλλαγές κυμαίνονται σε δύο κατευθύνσεις:

περαιτέρω κεντροποίηση τόσο σε back office όσο και σε front office λειτουργίεςμετάβαση του οργανωτικού σχήματος προς πελατοκεντρική κατεύθυνση, σύμφωνα άλλωστε και με την ήδη υπάρχουσα στρατηγική των τελευταίων ετών.

Το νέο οργανωτικό σχήμα εγκρίθηκε σε ανώτατο επίπεδο (επίπεδο Διευθύνσεων), ενώ πλέον, στην ίδια κατεύθυνση με τις παραπάνω αρχές, θα διαμορφωθούν ανάλογα και τα εσωτερικά οργανογράμματα των Διευθύνσεων.

Keywords
Αναζητήσεις
τα μυστικα του νεου οργανογραμματος της εθνικης
Τυχαία Θέματα