Εθνική: Θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα αποπληρώσει τον ELA, εκτιμά η Moody's

Στην εκτίμηση ότι η Εθνική Τράπεζα θα είναι η πρώτη συστημική ελληνική τράπεζα που θα καταφέρει να αποπληρώσει τον ELA εντός 12 – 18 μηνών, προχωρά ο οίκος αξιολόγησης Moody's χαρακτηρίζοντας ως «πιστωτικά θετική» την πώληση των δραστηριοτήτων του ομίλου της Εθνικής στη Βουλγαρία.

Όπως σημειώνει η Εθνική μέσω της συναλλαγής βελτιώνει τους κεφαλαιακούς της δείκτες

κατά 100 μονάδες βάσης (Ο CET 1 στο 17% από 16% που είναι τώρα) και ενισχύει τη ρευστότητά της κατά περίπου 900 εκατ. ευρώ, γεγονός που της επιτρέπει να προβεί σε περαιτέρω μείωση της έκθεσής της στον ELA.

Οι αναλυτές του οίκου θεωρούν ότι η εμπιστοσύνη των καταθετών αυξάνεται μετά την απόφαση του Eurgroup για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος», κάτι που θα ευνοήσει και την Εθνική, η οποία εφαρμόζει το πρόγραμμα επιχειρηματικής αναδιάρθρωσης βελτιώνοντας τον ισολογισμό της.

Από την άλλη ο οίκος στέκεται και στο μεγάλο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντικό για την Εθνική να ενισχύσει την Κεφαλαιακή της βάση ώστε να είναι σε θέση να απορροφήσει πιθανές νέες ζημιές που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα