Αναταραχές στην κυβέρνηση της Δανίας εν μέσω προσφυγικής κρίσης

Ο Δανός πρωθυπουργός Lars Loekke Rasmussen μπορεί να αντιμετωπίσει μία πρόταση μομφής εναντίον της υπουργού Περιβάλλοντος της κυβέρνησής του λόγω της διαχείρισής της επί του προτεινόμενου αγροτικού νομοσχεδίου. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Rasmussen βρίσκεται εν μέσω της χειρότερης κρίσης που έχει περάσει.

Η Eva Kjer Hansen δεν έχει πια την εμπιστοσύνη των Συντηρητικών, ένα εκ των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν τους Φιλελεύθερους του Rasmussen στη Βουλή. Ο λόγος έγκειται

στο ότι η ίδια κατηγορείται πως αποπλάνησε τους βουλευτές για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που θα έχει η αυξημένη χρήση των λιπασμάτων.

Οι Συντηρητικοί τώρα θα πρέπει να αποφασίσουν για το εάν θα υποστηρίξουν την αντιπολίτευση την επόμενη εβδομάδα για μία πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης η οποία ήδη "τρέμει" λόγω της προσφυγικής κρίσης αλλά και της οικονομικής κατάστασης.

Ο Rasmussen απάντησε στις υποθέσεις, υποστηρίζοντας δημοσίως την υπουργό του και έχοντας συναντήσεις με τους συμμάχους του. Επίσης προειδοποίησε κατά των πρόωρων εκλογών, τη στιγμή που το Φιλελεύθερο κόμμα φέρεται να έχει ποσοστό 17%, από 19,5% που κατάφερε να συγκεντρώσει στις εκλογές του Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα