Έρχεται στην Αθήνα ο Μοσκοβισί

Του Κωστή Πλάντζου

Μήνυμα στήριξης της Κομισιόν στην προσπάθεια της κυβέρνησης για δοκιμαστική έξοδο στις αγορές αναμένεται να μεταφέρει ο Επιτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος καταφθάνει στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μοσκοβισί θα έχει δείπνο εργασίας με τους κ.κ. Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Χουλιαράκη ενώ αύριο το επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, στις 8 το πρωί. Θα ακολουθήσει

συνέντευξη Τύπου και στις 12.00 ο κ. Μοσκοβισί θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Επίσης, o Ευρωπαίος Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

«Η Ελλάδα βλέπει φως»

Το πρωί ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter υποστήριξε πως η Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια, βλέπει επιτέλους φως, και εξήρε τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης.

«Οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες, αλλά ήταν απαραίτητες» δήλωσε. Ο ίδιος, παράλληλα, εκτίμησε ότι «τα πράγματα σήμερα πάνε σαφώς καλύτερα», καθώς «υπάρχει ελπίδα».

«Έπρεπε να δημιουργηθούν συνθήκες εμπιστοσύνης και αυτό έγινε» έσπευσε να προσθέσει, ενώ τόνισε ότι «πλέον, υπάρχουν οι προοπτικές να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του χρέους».

Όπως υποστήριξε, τέλος, «είχαμε ευθύνη η Ελλάδα να γίνει μία “κανονική χώρα”, δηλαδή μία χώρα που κάνει μεταρρυθμίσεις και διαθέτει στέρεες οικονομικές και κοινωνικές δομές».

Keywords
Τυχαία Θέματα