Έρχεται ιπτάμενο αυτοκίνητο - κάπσουλα από Αirbus και Italdesign

Η Italdesign και η κατασκευάστρια αεροσκαφών Airbus ενώνουν δυνάμεις για τη δημιουργία ενός φουτουριστικού αυτοκινήτου, το επάνω τμήμα του οποίου θα μπορεί να σηκώνεται στον αέρα με τη βοήθεια ενός drone, ώστε να μπορεί να κινείται πάνω από την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πηγές αναφέρουν ότι η Italdesign θα παρουσιάσει το πρωτοποριακό όχημα στην έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα θα είναι αυτόνομο, με μια αποσπώμενη κάψουλα-καμπίνα να είναι τοποθετημένη πάνω

στο σασί. Την ώρα που θα υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, ένα ξεχωριστό drone θα εντοπίζει το όχημα και θα σηκώνει την κάψουλα στον αέρα, μεταφέροντας τους επιβάτες. Το υπόλοιπο αυτοκίνητο θα φτάνει και αυτό στον προορισμό αργότερα, όταν καταφέρει να ξεφύγει από την κίνηση.

Μαζί με το συγκεκριμένο πρωτότυπο, η Italdesign θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης και το Speciali, ένα carbon supercar κόστους 1,5 εκατ. ευρώ .

Η Italdesign είναι θυγατρική της Audi και επιδιώκει να προσφέρει καινοτόμες λύσεις αυτοκίνησης, με στόχο την αύξηση της πελατειακής της βάσης, διαφοροποιούμενη από τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τον Φεβρουάριο, η Italdesign ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει ένα τμήμα για την παραγωγή περιορισμένης έκδοσης supercars. Η νέα μονάδα θα παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητο , ένα κουπέ που κοστολογείται στο 1,5 εκατ. ευρώ στο σόου της Γενεύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα