Επιστροφή των ευρωαγορών σε αρνητικό πρόσημο

Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη χθεσινή προσπάθεια αντίδρασης, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε εταιρικά αποτελέσματα εν αναμονή και της συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 άνοιξε με απώλειες 0,4%, ενώ στο κόκκινο βρέθηκαν οι περισσότεροι δείκτες.

Λίγο πριν, στο Λονδίνο ο FTSE100 -0,51% , ο γερμανικός DAX -0,73%, o γαλλικός CAC -0,43%.

Στην ευρωπεριφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB -0,56%,

o IBEX35 -0,72%

Η μεταβλητότητα συνεχίζει να κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές, με τα ασιατικά χρηματιστήρια να κλείνουν στην πλειοψηφία τους με κέρδη, ενώ η Wall είχε απώλειες, μετά την άνοδο των επιτοκίων σε υψηλά πολλών ετών.

Πίσω στην Ευρώπη, αποτελέσματα ανακοίνωσαν σήμερα, μεταξύ άλλων, Societe Generale, Commerzbank και Total.

Σήμερα, συνεδριάζει και η ΒοΕ και αναμένονται αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική, ενώ αναμένονται και τα στοιχεία πληθωρισμού, με τους επενδυτές να περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει κάποια νέα ανακοίνωση για τα επιτόκια ή τη μεταβλητότητα στις αγορές, το Brexit και την κατάσταση της βρετανικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, σε έρευνα του Reuters, στρατηγικοί αναλυτές προβλέπουν ότι η πρόσφατη άνοδος της στερλίνας φτάνει στο τέλος της, καθώς οι ανησυχίες για το Brexit (οι διαπραγματεύσεις για το οποίο συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες) αναμένεται να αυξήσουν τις πιέσεις στο βρετανικό νόμισμα σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα