SocGen: «Βουτιά» 82% στα κέρδη λόγω αναδιάρθρωσης και φόρων

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale ανακοίνωσε πτώση 82% στα τριμηνιαία καθαρά έσοδα, λόγω φορολογικών επιβαρύνσεων αλλά και δαπανών που κατευθύνθηκαν στην αναδιάρθρωση του τομέα λιανικής τραπεζικής.

Τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν στα 69 εκατ. ευρώ από 390 εκατ. έναν χρόνο πριν, ωστόσο ξεπέρασαν τις προβλέψεις αναλυτών στο Reuters για απώλειες 303 εκατ. ευρώ.

Η

τράπεζα ανέφερε πως ξεκινά το 2018 με εμπιστοσύνη ότι το οικονομικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον που σταδιακά θα είναι πιο ευνοϊκό.

Μιλώντας στο CNBC, ο αναπληρωτής CEO Severin Cabannes, ανέφερε πως είναι αισιόδοξος παρά την πτώση στα έσοδα, προσθέτοντας ότι η τράπεζα συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο αγοράς με τις δραστηριότητές της.

Ο ίδιος είπε πως ο τομέας σταθερού εισοδήματος παραμένει ισχυρός, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση για τα δομημένα του προϊόντα.

Για τη δραματική αναταραχή στις διεθνείς αγορές που προκάλεσε την εκτόξευση της μεταβλητότητας σε ιστορικά υψηλά, ο τραπεζίτης σημείωσε ότι αυτή η αλλαγή αναμενόταν γιατί η μεταβλητότητα βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλά καθ'όλο το 2017. Η τελευταία αναταραχή δεν αλλάζει πάντως το θετικό outlook της τράπεζας για τη χρονιά που διανύουμε και για την επόμενη, σε όρους δραστηριοτήτων στην αγορά. Όπως είπε, «είμαστε ακόμη πολύ θετικοί για το μακροοικονομικό περιβάλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα