Επέτρεψαν σε νεαρή Γερμανίδα να κρατήσει ράβδο χρυσού που βρήκε στον βυθό λίμνης

Το κολύμπι σε αλπική λίμνη τον Αύγουστο του 2015 αποδείχτηκε η καλύτερη επένδυση για νεαρή Γερμανίδα, αφού την έκανε πλουσιότερη κατά 20.000 δολάρια.

Η έφηβη, της οποίας το όνομα κρατήθηκε μυστικό λόγο του νεαρού της ηλικίας της, βρήκε μία ράβδο χρυσού στον βυθό της λίμνης, στην οποία έκανε μπάνιο.

Η μικρή Γερμανίδα παρά την αρχική της έκπληξη πήγε την ράβδο στο κοντινό αστυνομικό τμήμα του Berchtesgaden της για να την παραδώσει. Σήμερα, έξι μήνες μετά και ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμα ο ιδιοκτήτης της ράβδου, η νεαρή, βάσει του νομικού πλαισίου

της χώρας έχει το δικαίωμα να την κρατήσει.

Η τελευταία αναφορά σε ράβδους χρυσούς ήταν στις αρχές του 2015, όταν και δύο ερασιτέχνες κυνηγοί θησαυρών υποστήριξαν ότι έχουν βρει στην Πολωνία τρένο των Ναζί γεμάτο χρυσό.

Τον Δεκέμβριο Πολωνοί ειδικοί ανακοίνωσαν ότι δεν βρήκαν κανένα στοιχεία ύπαρξης του τρένου.

Μισό κιλό χρυσού θεωρείται μία... ιδιαίτερα προσοδοφόρα επένδυση, ενώ η τιμή του το 2011 είχε φτάσε τα 1.900 δολάρια η ουγγιά. Από τότε το πολύτιμο μέταλλο έχει σημειώσει πτώση της τιμής του (1.159,20 δολάρια/ουγγιά).

Πάντως από την αρχή του χρόνου ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 5%, με τους αναλυτές να βλέπουν πως έχει το momentum εξαιτίας της πτώσης του δολαρίου και του φόβου για ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα