Ένταση στη Βουλή για τις άδειες - Ν. Παππάς: «Όποιος θέλει κόντρα, εδώ είμαστε»

Να βγει στην αντεπίθεση αναφορικά με την πορεία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και να αποκρούσει το «βοσκοτόπι – gate» επιχείρησε ο κ. Νίκος Παππάς στην Βουλή ενώ παράλληλα επισήμανε ότι δεν υπάρχουν «οριστικοί καναλάρχες» καθώς θα ακολουθήσουν επιπρόσθετοι έλεγχοι.

Στην άδεια, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αίθουσα της Ολομέλειας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανέβασε τους τόνους εξαπολύοντας

ευθείες ονομαστικές βολές σε όσους «στήνουν» όπως είπε «μηχανισμό πίεσης και τρομοκράτησης».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα και με αφορμή αιχμές για τον ρόλο του γνωστού δικηγόρου Ιωάννη Μαντζουράνη στην διαδικασία είπε «η μέθοδος της τρομοκράτησης και πίεσης των δημόσιων λειτουργών που το δοκιμάζουν κάποιοι με οικονομική επιφάνεια και όχι εσείς – είναι ντροπή. Είναι ντροπή τους - όχι του Φωτήλα – αλλά του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη και του Αλαφούζου που πιέζουν δημόσιους λειτουργούς» και διαμήνυσε «Όποιος θέλει κόντρα, εδώ είμαστε. Να την κάνει στην πολιτική ηγεσία που αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη. Διαγωνισμός με τέτοιο έλεγχο δεν έχει ξαναγίνει».

«Κρατηθείτε με τα πόθεν έσχες διότι λέει ένας ότι θα καταβάλει τις δόσεις από τα κέρδη που θα βγάλει. Μην προτρέχετε. Η επιτροπή θα κάνει την δουλειά της» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Παππάς για να επισημάνει πως «Τελειώνει ο κύκλος προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων . Η επόμενη ημέρα της τηλεόρασης θα μας κάνει να θυμόμαστε τα σπαρταρίσματα με μειδίαμα και πικρία για όσα ακούσαμε».

Το «βοσκοτόπι»

Ο υπουργός υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός των αδειών αποτελεί πρώτυπο δημόσιου διαγωνισμού ενώ απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή του Ποταμιού περι «διαγωνισμού παρωδία και φάρσα» είπε «Λυπάμαι ειλικρινά διότι υπάρχει εδώ το φαινόμενου του τεχνητού οφ σαιτ. Βγήκατε πιο μπροστά από γραμμή άμυνας. Πλημύρισε το διαδίκτυο με ειρηνικά σχόλια για τα βοσκοτόπια μετά την ανάρτηση δημοσιεύματος της «Καθημερινής» του 2014 που ενέτασσε την συγκεκριμένη έκταση με το success story του Σαμαρά και με επενδύσεις 2 δις ευρώ».

Ωστόσο, στο τέλος της ομιλίας του κ. Παππά παρενέβη ο πρώην υπουργός ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης που υποστήριξε ότι «ουδέποτε κάναμε δήλωση αξιολόγησης της συγκεκριμένης επένδυσης στα βοσκοτόπια της Ιθάκης. Αυτή η επένδυση ουδέποτε πέρασε στην διυπουργική επιτροπή ή πήρε φεκ για ένταξη στο φαστ τρακ».

«Οριστικοί υπερθεματιστές όχι καναλάρχες»

Επιπροσθέτως, για το αν οι τέσσερις επιχειρηματίες είναι οριστικοί ή όχι υπερθεματιστές είπε «είναι οριστικοί υπερθεματιστές. Όμως, οριστικός υπερθεματιστής είναι αυτός που έχει κηρυχθεί ως αυτός που κατέθεσε το μεγαλύτερο τίμημα. Δεν είναι κάτοχος τηλεοπτικής άδειας. Γι αυτό απαιτείται υπουργική απόφαση. Θα υπάρξει εξέταση των ενστάσεων και μετά οι άδειες»

Κόντρα για τις περούκες

Η κόντρα του υπουργού με τον κ. Φωτήλα πέρασε και από το πρόσφατο περιστατικό με τους μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα ο κ. Φωτάλας κάλεσε τον υπουργό να κρατήσει τις περούκες γιατί «θα σας χρειαστούν όταν θα φύγετε βράδυ».

«Εσείς είστε στις μεταμφιέσεις συνηθισμένος» ανταπάντησε ο κ. Παππάς «Δεν περίμενα να χρησιμοποιήσετε αυτό το άθλιο γεγονός που έκαναν οι καναλάρχες. Κάνετε κριτική σε εμάς και όχι στους καναλάρχες. Ντροπή. Βγαίνει αυτό το αστρονομικό ποσό για τις άδειες και αντί να βάλετε πλάτη για να εισπραχθεί μας λέτε εξυπνάδες… γίνατε ουρά συμφερόντων»
Τα λεφτά και οι μασέλες

- Ν. Παππάς: «Το ήθος μας επέτασσε να εισπράξουμε τα 300 εκατ. ευρώ. Πάει ο Βαρδινογιάννης και προσφέρει 13 εκατ. ευρώ πως θα γίνει υπερθεματιστής; Ο Κοντομηνάς δεν πήγε σε καμία τελική φάση. Πώς να πάρει άδεια;»

- Ι. Φωτήλας: «Είχαν λεφτά όχι μασέλες»


- Ν. Παππάς: «Όποιος έχει μασέλες θα αποδειχθεί. Τα 246 εκατ ευρώ δεν είναι αέρας. Δίνετε μάχη οπισθοφυλακών».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα