Ένα post και μια εξαγορά

Του Κώστα Τσαούση

Το βρήκα στον τοίχο της Αθηνάς στο Facebook – η Αθηνά Πολίνα Ντόβα είναι Co-Founder & COO στην εταιρεία Owiwi- και δεν το έψαξα. Η Αθηνά είναι εγγύηση όπως και το post της.

Η συνιδρύτρια της Owiwi έγραψε: «To Quizdom ανακοίνωσε την εξαγορά του από το Γερμανικό Όμιλο friends4media Group. Η ελληνική startup αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα στην εκπαίδευση παρουσιάζοντας

την νέα πλατφόρμα Quizdom Education. Με τη χρήση της τεχνολογίας οι μαθητές μπορούσαν πλέον να προετοιμάζονται για τις εξετάσεις των Πανελληνίων παίζοντας ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια γνώσεων με φίλους και συμμαθητές τους.Η νέα αυτή εφαρμογή αποτελεί αυτόνομο προϊόν της εταιρείας Quizdom και αποσκοπεί στο να πρωτοπορήσει στον τρόπο προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις. Το project αυτό έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον από την Ελλάδα και τις ασιατικές χώρες, όπου ο ανταγωνισμός στις εξετάσεις εισόδου στα πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά υψηλός. Κάθε Επιτυχία σε όλη την ομάδα!!!»

Η εταιρεία ήταν μια από τις νικήτριες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017. Στο site του Βραβείου βρίσκει μια λιτή περιγραφή για την ελληνική startup.

«Με πάνω από 2.000.000 downloads στην Ελλάδα και ένα δημοφιλές τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση, το Quizdom (www.quizdom.com) ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι γνώσεων για κινητά τηλέφωνα και τώρα εξελίσσεται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης. Στο Quizdom Education, οι μαθητές μπορούν να μάθουν και να προετοιμαστούν για διαγωνίσματα και εξετάσεις, παίζοντας ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια γνώσεων απέναντι σε φίλους και συμμαθητές τους. Οι ερωτήσεις βασίζονται σε υλικό από προηγούμενες και τρέχουσες εξετάσεις. Συνδυάζοντας την τεχνολογία με την ψυχαγωγία, η Quizdom Education σκοπεύει να κάνει τη μάθηση διασκέδαση, χρησιμοποιώντας τους παράγοντες επιτυχίας του Quizdom».

Στην ιδρυτική της ομάδα συμμετέχουν οι: Χρήστος Τσούνης, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, Κωνσταντίνος Πλουμιδάκης, Βαλεντίνα Μαρουσοπούλου, Παύλος Ρίζος, Αριστείδης Μοίρας.

Το δελτίο τύπου για την εξαγορά αναφέρει τα εξής: «Η friends4media Group εξαγόρασε το Quizdom Η εταιρεία mobile εφαρμογών, Quizdom, εξαγοράστηκε από το Γερμανικό όμιλο friends4media Group.

Το Quizdom είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή παιχνιδιού γνώσης στην Ελλάδα με περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες και παρουσία στην τηλεόραση με το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι "Quizdom The Show". Η ομώνυμη εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 και η εφαρμογή Quizdom έχει εγκατασταθεί σε περισσότερα από τα μισά smartphones στην Ελλάδα. Το 2017, η εφαρμογή πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και διατέθηκε στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία mobile εφαρμογών friends4media Group εδρεύει στη Γερμανία και σκοπεύει να καθιερώσει το Quizdom ως βασικό εμπορικό προϊόν του ομίλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της friends4media, Thomas Koller, δηλώνει: "Έχουμε συνεργαστεί με την ομάδα του Quizdom στο παρελθόν και είμαστε ενθουσιασμένοι που η συνεργασία αυτή θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σε νέα προϊόντα βασισμένα στο Quizdom και προετοιμάζουμε το λανσάρισμα τους στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Το Quizdom θα αποτελέσει το βασικό brand στην παγκόσμια επέκτασή μας και ανυπομονούμε να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης και γνώσης σε παίκτες από όλο τον κόσμο", ενώ ο ιδρυτής της Quizdom, Δρ. Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, προσθέτει: "Αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο τόσο για τους χρήστες μας όσο και για τις δύο εταιρείες. Με τη βοήθεια της friends4media, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε νέα και συναρπαστικά παιχνίδια στους χρήστες, καθώς και να τα επεκτείνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέλος, επιβεβαιώνεται η σκληρή και επιτυχημένη δουλειά της ελληνικής ομάδας του Quizdom, η οποία τώρα αποκτά την υποστήριξη ενός ισχυρού ομίλου, ώστε να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες δυναμικής ανάπτυξης που παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο".

Στο δελτίο τύπου γίνεται αναφορά στις βραβεύσεις όπως για παράδειγμα στο χρυσό Hellenic Entrepreneurship Award που απέσπασε για το Quizdom Education. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι η « νέα αυτή εφαρμογή αποτελεί αυτόνομο προϊόν της εταιρείας Quizdom και αποσκοπεί στο να πρωτοπορήσει στον τρόπο προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις. Το project αυτό έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον από την Ελλάδα και τις ασιατικές χώρες, όπου ο ανταγωνισμός στις εξετάσεις εισόδου στα πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά υψηλός».

Τέλος, η εταιρεία ενημερώνει ότι «υπεύθυνος για το Quizdom και το Quizdom Education στην Ελλάδα ορίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρήστος Τσούνης, ενώ ο ιδρυτής Τριαντάφυλλος Ξυλούρης θα μετακινηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της friends4media με σκοπό να βοηθήσει τον όμιλο στη διεθνή επέκτασή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα