Πώς να κάνετε μια περιουσία πίνοντας, τζογάροντας και κοιμώμενοι...

Στον κόσμο των επιχειρήσεων, όπου οι σουίτες των διευθυντικών στελεχών είναι σε πλήρη τάξη, με μαραθώνιους συσκέψεων, που προτιμούν τις σαλάτες για μεσημεριανό, που έχουν να επιδείξουν ένα MBA, σε αυτό τον κόσμο ο Μάικ Άσλι ξεχωρίζει από το ανάστημα, από τη συμπεριφορά και από τον αυτοκριτικό τρόπο που περιγράφει τα πιο τραυματικά επεισόδια της πλούσιας ζωής που διήγε στην κορυφή της Sports Direct Plc,

της εταιρείας λιανικών πωλήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, την οποία αυτός ίδρυσε και με την οποία άνοιξε μια σειρά από εμπορικούς δρόμους.

Αυτός είναι ο τρόπος για να ξεφεύγει από τη δημόσια θέα των περιπετειών του, που προκάλεσαν το κοινό στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις εφημερίδες να γράφουν με προθυμία κάθε λεπτομέρεια των περίεργων ανέκδοτων που "έρεαν" μπροστά από τον Άσλι και τον πρώην υπάλληλό του, Τζέφρι Μπλου. Ο πρώην τραπεζικός ισχυρίζεται ότι ο Άσλι του υποσχέθηκε 15 εκατομμύρια λίρες (19,5 εκατομμύρια δολάρια) για να διπλασιάσει την τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας ποτοκατάνυξης σε μια παμπ. Ένας δικαστής απέρριψε την αξίωση την Τετάρτη, λέγοντας ότι "κανένας λογικός δεν θα πίστευε ότι η προσφορά να πληρωθεί ο κ. Μπλου, ήταν σοβαρή".

Οι σκηνές στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι οποίες μοιάζουν περισσότερο σαν σενάριο για την επόμενη ταινία "Hangover" από ό, τι μια πραγματική μέρα στη ζωή του προέδρου μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, παρουσιάζουν ένα στέλεχος που διασκεδάζει έντονα, αγαπά τα ποτά, και ξέρει πού να κάνει ένα διάλειμμα: κάτω από το τραπέζι συνεδριάσεων του γραφείου.

'Ηταν, στην πραγματικότητα, μια ιδιωτική παμπ" είπε ο κ. Μπλου. "Ο κ. Άσλι προκάλεσε έναν αναλυτή του τμήματός μου από την Πολωνία, τον Πάβελ Παβλόφσκι, σε έναν διαγωνισμό κατανάλωσης αλκοόλ. Ο Πάβελ και ο κ. Άσλι θα έπιναν όλη μέρα ενάμιση γαλόνι ο καθένας και μετά θα συνέχιζαν με άλλα ποτά. Όποιος έφευγε πρώτος από τη μπάρα του μπαρ, θα ήταν ο ηττημένος. Μετά από ενάμιση γαλόνι, ο Πάβελ δικαιολογήθηκε ότι έπρεπε να φύγει. Ο κ. Άσλι έκανε εμετό μέσα στο τζάκι, επευφημούμενος από την ομάδα του.

Παρ' όλα αυτά ο Άσλι είναι εξαιρετικά εύπορος: "Είμαι πολύ πλούσιος", είπε στο δικαστήριο. "Μα τι φανταστήκατε; Ότι θα σηκωνόμουν ένα πρωί για να αγοράσω το σπίτι του γείτονα; Είχα ήδη την κυριότητά του δική μου".

Keywords
Τυχαία Θέματα