Ένα κτήριο, ένα υπουργείο και ένα σήριαλ

Με μια απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – υπογράφεται από την διευθύντρια του Τμήματος Έργων της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων ούφ...- που δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουλίου 2016 στην Διαύγεια φαίνεται να οδεύει προς το τέλος του το πολύχρονο σήριαλ με το Acropole Palace.

Ελπίζω να θυμάστε ότι το διατηρητέο κτήριο του πρώην ξενοδοχείου επί της Πατησίων (απέναντι από το Πολυτεχνείο) τις μέρες της μεγάλης

δόξας της Σοφοκλέους είχε βρεθεί ανά χείρας του πάλαι ποτέ κραταιού στις εργολαβίες του δημοσίου και στα ποδοσφαιρικά σαλόνια Θεσσαλονικιού Γιώργου Μπατατούδη με τον ανεκτέλεστο υπόλοιπο να ανεβάζει στα ύψη την μετοχή της περιβόητης ΕΡΓΑΣ. Εκείνες λοιπόν τις μέρες που τα 8αρια της αύξησης της τιμής ήταν ο καθημερινός πασατέμπος της χρηματιστηριακής αγοράς ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ιδιότητα του υπουργού Πολιτισμού έχοντας στο πλάι του, τον επί σειρά ετών στενό του συνεργάτη Ευγένιο Γιαννακόπουλο (γγ του υπουργείου) δέχθηκε σε ειδική εκδήλωση το κλειδί του πρώην ξενοδοχείου από τον πωλητή Γιώργο Μπατατούδη. Το «κλειδί» , σύμφωνα με όσα δημοσίευσαν οι εφημερίδες της εποχής, στοίχισε στο υπουργείο Πολιτισμού συνολικά 4,5 δισ. δρχ., εκ των οποίων ποσό 1,8 δισ. δρχ. δόθηκε ως προκαταβολή.

Αλλά, επιστρέψουμε στο σήμερα. Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην πάντα ενημερωμένη Διαύγεια προβλέπει την επιστροφή εγγυητικής επιστολής πρόσθετης εγγύησης καλής εκτέλεσης του έργου που ορίζεται ως αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου Acropole Palace για την δημιουργία πολιτιστικών υποδομών του ΥΠΠΟΑ (αλλαγή χρήσης από ξενοδοχείο), ιδιοκτησίας του ΥΠΠΟΑ, επί των οδών Πατησίων, Αβέρωφ και Μάρνη στην Αθήνα. Το έργο που ξεκίνησε μόλις το καλοκαίρι του 2013 έχοντας ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής του ΕΣΠΑ 2007-2013 ανέλαβε να φέρει εις πέρας η εταιρεία ΕΤΒΟ ΑΤΕ με προϋπολογισμό 14 εκατομμύρια ευρώ και κάτι ψιλά από διπλά...

Με άλλα λόγια, το πρώην ξενοδοχείο ως διατηρητέο κτήριο βίωσε την απαξίωση για πάνω από 10 ολόκληρα χρόνια μέχρι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την αποκατάσταση του και την χρήση των χώρων και των υποδομών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα