Ελληνικές εταιρείες αναζητούν 1,3 δισ από ομόλογα

Ομολογιακές εκδόσεις που προσεγγίζουν σε αξία τα 1,3 δισ ευρώ αναμένονται στο επόμενο διάστημα από ελληνικές επιχειρήσεις, εισηγμένες ή μη, που διεκδικούν ενίσχυση της ρευστότητας τους ή αναδιάρθρωση των δανείων τους.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική η πιθανή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής μέσα στην εβδομάδα, η έναρξη συζητήσεων για το χρέος και το ενδεχόμενο η χώρα να προσπαθήσει

να ξαναβγεί στις αγορές προδιαθέτουν θετικά για την έκδοση ομολογιακών δανείων.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν συνολικά 3 ομολογιακά δάνεια της τάξης των 850 εκατ. ευρώ. Το ένα αφορά έκδοση εταιρικού ομολόγου από την Συστήματα Sunlight και φθάνει τα 50 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο αφορά την Alpha Bank και φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ και το τρίτο τον όμιλο Folli Follie που αφορά έκδοση έως 300 εκατ. ευρώ.

Επίσης άμεσα αναμένεται να ακολουθήσει η δημόσια πρόταση για το εταιρικό ομόλογο του Μυτιληναίου για την άντληση 200 – 300 εκατ. ευρώ, στην οποία έχει εξασφαλιστεί ήδη η συμμετοχή της EBRD με 50 εκατ.

Στο μεταξύ επίκειται και η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ενημερωτικό δελτίο της Τέρνα Ενεργειακή για τη σχετική ομολογιακή έκδοση που προγραμματίζεται για τον Ιούλιο με στόχο την άντληση κάπου 60 εκατ. ευρώ.

Συνολικά μέσα στη χρονιά έχουν αποφασιστεί ομολογιακά δάνεια της τάξης των 2,2 δισ ευρώ, εκ των οποίων περίπου το 35% έχει ολοκληρωθεί.

Μεταξύ αυτών το ομολογιακό ύψους 350 εκατ. Ευρώ από τη Motor Oil και το ομολογιακό 200 εκατ. από τον ΟΠΑΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα