Έλληνας αξιωματούχος: Σε «καλό κλίμα» η συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ


Του Ιωάννη Αντύπα

«Καλό» χαρακτήρισε το κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ, την Τερέζα Μέι και την Άνγκελα Μέρκελ αξιωματούχος της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες,

ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε αρχικά με τον Γάλλο Πρόεδρο, ο οποίος αναγνώρισε την ανάγκη να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας που προκαλούν οι διαφωνίες των θεσμών. Επίσης τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μια λύση για το χρέος, δίδοντας έτσι στις αγορές το μήνυμα πως η Ευρώπη είναι ικανή να λύνει τα προβλήματα της.

Παράλληλα επισημάνθηκε η συμφωνία τους πως είναι αναγκαίο να υπάρξει ποσοτική χαλάρωση έτσι ώστε να αποκατασταθεί το επενδυτικό κλίμα, υπενθυμίζοντας πως «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

Σε αντίστοιχο κλίμα διεξήχθη και η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ η οποία εξέφρασε την ανάγκη τήρησης των συμφωνιών από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Την ίδια στιγμή για να ενισχυθεί η ικανότητα της χώρας παροχής ασύλου αποφασίστηκε η αποστολή Γερμανών τεχνοκρατών στα θέματα μετεγκατάστασης και ασύλου.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στους ετέρους για τις εξελίξεις στον τομέα των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, τονίζοντας πως είναι ανάγκη να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα σε σχέση με το θέμα εγγυήσεων και ασφάλειας, κάτι που είπε ο πρωθυπουργός και στην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα