Οι παγκόσμιες τάσεις στα ταξίδια το γ' τρίμηνο: Το τοπ 10 των παγκόσμιων προορισμών

Της Στεφανίας Σούκη

Εκτός του παγκόσμιου τοπ 10 με τις περισσότερες αναζητήσεις για ταξίδια το δ' τρίμηνο του 2016 βρίσκεται η Ελλάδα, με βάση την τριμηνιαία έρευνα που πραγματοποιεί η εταιρεία Sojern με θέμα τις «Παγκόσμιες Τάσεις στα Ταξίδια» για το γ' τρίμηνο του 2016.

Η ανάλυση της Sojern εξέτασε την ταξιδιωτική συμπεριφορά με βάση τις αναζητήσεις και τις κρατήσεις σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές (Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική,

Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, Ασία- Ειρηνικός) προκειμένου να καταγράψει τις ταξιδιωτικές τάσεις από το γ' τρίμηνο του 2016 και μετά., όπως όπως αυτές έχουν αναδειχθεί μέσα από δίκτυα κρατήσεων, αναζητήσεις στο internet κ.τ.λ..

Η έρευνα καταγράφει ως ''έκπληξη'' το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις για το δ' τρίμηνο του έτους, γεγονός ωστόσο το οποίο δικαιολογείται από την στροφή των ταξιδιωτών σε άλλους προορισμούς όπως π.χ. το Μεξικό- δεδομένου ότι η χώρα μας έχει συνδυασθεί περισσότερο με το μοντέλο ''ήλιος και θάλασσα''.

Στα λοιπά συμπεράσματα της μελέτης, κατά το μήνα Ιούλιο οι περισσότεροι ταξιδιώτες περισσότερο αναλώθηκαν στις... αναζητήσεις παρά στις κρατήσεις.

Ειδικά για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι φέτος η μεγάλη τάση ήταν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και η μετάθεση της περιόδου κατά την οποία οι Ευρωπαίοι έκαναν τις κρατήσεις τους. Για παράδειγμα κατά το β' τρίμηνο του 2016 ένα 42% των Ευρωπαίων ταξιδιωτών προνόησε να κάνει τις κρατήσεις τους κατά μέσο όρο 60 και πλέον ημέρες πρίν, ποσοστό το οποίο έπεσε στο 31% το γ' τρίμηνο.

Ένα ακόμη βασικό συμπέρασμα ήταν ότι τα ταξίδια από 0 έως 7 ημέρες αυξήθηκαν στο 20% από το 15% το προηγούμενο τρίμηνο.
Το τοπ 10 των δημοφιλέστερων προορισμών για αναζητήσεις και κρατήσεις στο γ' τρίμηνο ήταν οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιταλία, η Μεγάλη Βρετανία, το Μεξικό, η Γερμανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Ταϋλάνδη, η Ελβετία και η Ολλανδία.

Ποιες ήταν οι αναζητήσεις των Ευρωπαίων για το γ' τρίμηνο του 2016; Στους δημοφιλέστερους προορισμούς σε αναζητήσεις ήταν καταρχάς το Λονδίνο, ακολουθεί η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και η Μαγιόρκα.

Οι τάσεις για το δ' τρίμηνο, με βάση τις αναζητήσεις για Ευρώπη τοποθετούν και πάλι το Λονδίνο στην πρώτη θέση, τη Βαρκελώνη στη δεύτερη ακολουθούν Αμστερνταμ, Πάλμα και Μαδρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα