ΕΛΓΕΚΑ: Τα οφέλη από την πώληση της θυγατρικής Arivia

Τη σύμβαση πώλησης των μετοχών που κατέχει στη θυγατρική Arivia ΑΒΕΕ υπέγραψε η ΕΛΓΕΚΑ έναντι τιμήματος 20 εκατ. ευρώ. Το deal αφορά το 90,04% των μετοχών της Arivia και το αντίτιμο θα χρηματοδοτηθεί από το διεθνές επενδυτικό σήμα «Southbridge Europe

Mezzanine SICAR».

Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί από την ΕΛΓΕΚΑ ως εγγύηση για το νέο ομολογιακό δάνειο, το οποίο αποσκοπεί στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της, ενώ το 50% του τιμήματος, θα διοχετευτεί προς τις πιστώτριες τράπεζες για αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ολοκλήρωση της πώλησης της συμμετοχής της ΕΛΓΕΚΑ στην ARIVIA σε διεθνές επενδυτικό σχήμα αποτελεί σημαντική θετική εξέλιξη για τον Όμιλο, καθώς:

Εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του Ομίλου πριν 1,5 χρόνο για αναπροσαρμογή των στρατηγικών του προτεραιοτήτων, με στόχο να επικεντρωθεί επιχειρηματικά στον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων του.

Βασικός πυρήνας των δραστηριοτήτων της ΕΛΓΕΚΑ γίνεται και πάλι
-ο τομέας των καταναλωτικών προϊόντων, μέσω της δραστηριότητας που ιστορικά αναπτύσσει η ΕΛΓΕΚΑ
- τα παραδοσιακά logistics στην Ελλάδα μέσω της ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης - Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Διεύθυνση Εταιρειών & Γ.Ε.ΜΗ. - Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 57298604000

Η μεταβίβαση
-αποφέρει στην εταιρεία έσοδο ύψους 20 εκατ. ευρώ γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά τη χρηματοοικονομική εικόνα της Εταιρίας
- εξασφαλίζει στον Όμιλο κεφάλαιο κίνησης που θα στηρίξει την απρόσκοπτη υλοποίηση του επιχειρηματικού του σχεδίου

Η ΕΛΓΕΚΑ είναι έτοιμη να περάσει στην επόμενη ημέρα, σχολιάζει η διοίκηση, αναφέροντας ότι στόχος είναι να σταθεί ο Όμιλος σε στέρεες βάσεις, που δημιουργούν εμπιστοσύνη στην εταιρεία και στο μέλλον της.

Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της Μητρικής Εταιρείας και του Ομίλου ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. στις 30.06.2016, η επίπτωση από την πώληση της εταιρείας «ARIVIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» τόσο σε επίπεδο Εταιρείας όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο έχει ως εξής: Σε επίπεδο Εταιρείας, Κέρδος συναλλαγής: 7.517 χιλ. ευρώ ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο, Κέρδος συναλλαγής: 3.750 χιλ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα