Credit Suisse: «Ποντάρει» στην αναταραχή

Ο επικεφαλής του τομέα πλούτου, Iqbal Khan, «βλέπει» την αναβίωση του ευρωπαϊκού private banking – Οι πελάτες ζητούν συμβουλές ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων στη Γηραιά ήπειρο

Αύξηση των τραπεζικών δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη «βλέπει» η Credit Suisse, καθώς οι πελάτες της βγαίνουν από την αδράνεια των τελευταίων μηνών και ζητούν όλο και πιο συχνά συμβουλές για το πώς να προστατεύσουν τις περιουσίες τους έναντι των αποτελεσμάτων των εκλογικών αναμετρήσεων που αναμένονται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

«Περιμένω

ότι η Ευρώπη θα επιστρέψει στην κερδοφορία» για λόγους όπως η πολιτική αβεβαιότητα, αναφέρει ο επικεφαλής του τομέα διαχείρισης πλούτου, Iqbal Khan. «Οι πελάτες χρειάζονται συμβουλές».

Πέρυσι, οι πελάτες, τρομαγμένοι από γεγονότα όπως η ψήφος υπέρ του Brexit, απέφευγαν να τοποθετούν τα χρήματά τους σε επενδύσεις που σήμαιναν αμοιβές για τις τράπεζες. Η τάση αυτή ήταν έντονη στην Ευρώπη, όπου τα έσοδα από τη διαχείριση χρημάτων για λογαριασμό των πλούσιων πελατών βρίσκονταν σε αντιστρόφως ανάλογη σχέση με την αύξηση των περιουσιακών τους στοιχείων, σημειώνει ο Khan.

Η διστακτικότητα των πολύ εύπορων να διαθέσουν τα χρήματά τους περιέπλεκε τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών, καθώς οι τελευταίες βασίζονται στη διαχείριση πλούτου για να πάει σε κέρδη. Ετσι η Credit Suisse ήταν αναγκασμένη να χαμηλώσει δύο από τους τρεις στόχους της για την κερδοφορία τον Δεκέμβριο και αυτό αφορούσε και τη νέα μονάδα του Khan.

Αυτή τη στιγμή ο Khan στοχεύει σε προ φόρων κέρδη 1,8 δισ. ελβετικά φράγκα το 2018, από 2,1 δισ. φράγκα που ήταν ο προηγούμενος στόχος. Το αν θα το καταφέρει αυτό εξαρτάται από το αν θα έχει καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη, όπου αυξάνονται οι εντάσεις λόγω της ανόδου των ακροδεξιών κομμάτων σε Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία.

«Βάλαμε σε νέα βάση όλη τη δομή κόστους στην Ευρώπη. Δημιουργήσαμε μια μεγαλύτερη βάση σε ότι αφορά των όγκο δραστηριοτήτων και θεωρώ ότι αυτό θα αποδώσει το 2017», αναφέρει. Αναμένει δε καθαρή αύξηση 3 με 4% στα νέα assets στην Ευρώπη εντός του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα