Εκσυγχρονισμός με απευθείας τοποθέτηση κι όχι με διαγωνισμό

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Πολύ σωστή η σκέψη του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη να αποκτήσει η πόλη έναν Chief Digital Officer, με στόχο να προωθηθεί καλύτερα και να γίνει ανταγωνιστική. Εξάλλου αυτό γίνεται σε όλες τις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και του πλανήτη άρα πιστώνουμε θετικά τον μοντέρνας αντίληψης κ. Δήμαρχο.

Όμως κάτι απολύτως θετικό το χάλασε καθώς με προσωπική του απόφαση κι όχι με κάποια διαγωνιστική διαδικασία ή μέσω προκήρυξης ο κ. Καμίνης διόρισε στη θέση αυτή τον κ. Κωνσταντίνο Χαμπίδη. Όχι φυσικά πως ο άνθρωπος δεν κάνει ή πως είναι "λίγος". Το αντίθετο. Όμως υπάρχουν

και κάποιες διαδικασίες που οφείλει η δημοτική Αρχή να σέβεται και να ακολουθεί.

Όπως ενημερώνει πάντως ο Δήμαρχος, με την κίνηση αυτή θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη της Αθήνας στις προδιαγραφές και τα πρότυπα της ανταγωνιστικής «έξυπνης» πόλης (smart city). «Η πρωτοβουλία στοχεύει στο να μας οδηγήσει να εξυπηρετούμε τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κόσμο αποτελεσματικότερα και με περισσότερη διαφάνεια», δηλώνει ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι «με την τοποθέτηση του Chief Digital Officer, η Αθήνα γίνεται μια από τις πρωτοπόρες πόλεις που αναγνωρίζουν τη σημασία, καθώς και την ανάγκη ψηφιακής στρατηγικής σε ένα δήμο».

Προτεραιότητα του Chief Digital Officer είναι να βελτιώσει την εσωτερική λειτουργία των μονάδων πληροφορικής του δήμου, να αναπτύξει ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους δημότες και να ορίσει την ατζέντα της «Έξυπνης Πόλης για την Αθήνα». Ο Κωνσταντίνος Χαμπίδης, γνωστός στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και από το ADSL Forum, έχει θητεύσει ως συνεργάτης του δημάρχου Αθηναίων σε θέματα τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα