Boeing: Στο στόχαστρο της SEC για τα Dreamliner και τα Jumbo 747

Στο στόχαστρο στης αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται η Boeing πρτοκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η εταιρεία είχε κάνει σωστό υπολογισμό για τα έξοδα και τις αναμενόμενες πωλήσεις δύο εκ των καλυτέρων αεροσκαφών της, του 787 Dreamliner και του Jumbo 747.

Και τα δύο αεροσκάφη αποτελούν τις πιο εμβληματικές μορφές της Boeing,

και φημίζονται για την προηγμένη τεχνολογία που διαθέτουν.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαθέτει ένα πρόγραμμα, γνωστό και ως λογιστικό πρόγραμμα το οποίο επιτρέπει στην Boeing να διανέμει τα τεράστια ποσά που απαιτούνται για το αρχικό κόστος κατασκευής αεροσκαφών. Ωστόσο, ορισμένοι ασκούν έντονη κριτική στο πρόγραμμα αυτό λέγοντας πως μπορεί να δώσει πάρα πολλά περιθώρια για την εξομάλυνση των κερδών αλλά και να προκαλέσει πιθανές απώλειες.

«Εμείς συνήθως δεν σχολιάζουμε τέτοιου τύπου σχόλια των μέσων ενημέρωσης», δήλωσε εκπρόσωπος της Boeing, Chaz Bickers ενώ ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς John Nester, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ζήτημα είναι περίπλοκο αφού υπάρχουν πολλοί κανόνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το λογισμικό αυτό πρόγραμμα, οι οποίοι θα πρέπει να μελετηθούν αναλυτικά, προτού βγει κάποιο τελικά συμπέρασμα για το πώς ενήργησε η Boeing.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι δικηγόροι της Επιτροπής, εξετάζουν εάν οι οικονομικές καταστάσεις της Boeing στηρίζονται στις προβλέψεις για τις πωλήσεις ενώ επίσης εξετάζεται το κατά πόσον οι εκτιμήσεις της Boeing για τη μείωση του κόστους παραγωγής θα αποδώσουν καρπούς.

Η Boeing ανέφερε στους επενδυτές κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο ότι τα έξοδα του Dreamliner θα σταθεροποιηθούν φέτος και στη συνέχεια θα αρχίσουν να μειώνονται, καθώς επιταχύνεται η παραγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα