Έκλεισε το deal της εξαγοράς τμήματος της HTC από τη Google

Επιβεβαιώθηκαν τελικά σήμερα οι φήμες περί εξαγοράς τμήματος της HTC από τη Google, καθώς νωρίτερα ανακοινώθηκε συμφωνία μεταξύ των δύο, στο πλαίσιο της οποίας εργαζόμενοι της HTC- αρκετοί εκ των οποίων συνεργάζονται ήδη με τη Google, για την ανάπτυξη των smartphones

Pixel- θα μεταφερθούν στην Google.

Το τίμημα της εξαγοράς της μονάδας που είναι υπεύθυνηγια την ανάπτυξη και παραγωγή των Pixel smartphone, ανέρχεται σε 1,1 δισ. δολάρια που θα λάβει η HTC σε ρευστό, ενώ επίσης η Google θα λάβει μη αποκλειστική άδεια χρήσης για πνευματική ιδιοκτησία (ΙΡ) της HTC.

Η όλη συναλλαγή, η οποία πρέπει να λάβει έγκριση από αρμόδιους φορείς και να περάσει από μια σειρά διαδικασιών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί κατά τις αρχές του 2018.
Η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί άλλη μία κίνηση από την Google με σκοπό την ενίσχυση της θέσης της στον τομέα του hardware. Και οι δύο εταιρείες, σε ανακοινώσεις τους, υπογραμμίζουν το μακρύ ιστορικό συνεργασίας μεταξύ τους, που περιλαμβάνει το πρώτο smartphone με Android, HTC Dream (T-Mobile G1), καθώς και το Nexus One, το tablet Nexus 9 και το πρώτο smartphone Pixel.

Παράλληλα, με τη συμφωνία, η HTC θα μπορέσει να ενισχύσει την εικόνα της στην αγορά των smartphones αφού το μερίδιο της έχει πέσει στο 1% από το 9% που ήταν πριν 5 χρόνια, λόγω ανταγωνισμού από την Apple, τη Samsung και κινεζικές εταιρείες, με αποτέλεσμα κάποιοι αναλυτές να εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον πρόκειται για μια σοφή κίνηση από πλευράς της Google.

Η Google και στο παρελθόν είχε κάνει εξαγορές στον τομέα κινητής. Το 2012 είχε αγοράσει τη Motorola Mobility για 12,5 δισ. δολάρια αλλά τελικά, το 2014, την πούλησε στην κινεζική Lenovo για κάτω από 3 δισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα