Έκανε τον αυτισμό χορό και έγινε διάσημος μπαρίστα στα Starbucks

Ο 17χρονος Σάμ έχει κλέψει τις καρδιές των Αμερικανών, κάνει καριέρα στα Starbucks ως ο μπαρίστα με αυτισμό που χορεύει ΑΚΑ, έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο και παρίσταται σε δημοφιλή τηλεοπτικά σόου όπως αυτό της Εllen DeGeneres.

Όλα ξεκίνησαν όταν προσφέρθηκε στον Σαμ δουλειά στα Staurbucks. Η προοπτική να εργαστεί τον εξίταρε. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο του Youtube που τον έκανε διάσημο, ο ίδιος αποκάλυψε στους γονείς του πως μετά την

πρόταση για δουλειά που του έγινε η ζωή τού απέκτησε νόημα.

Όμως δεν ήταν εύκολο. Ο αυτισμός τον εμπόδιζε να ελέγξει τις κινήσεις του σώματός του. Οι δυσκολίες ήταν πολλές αλλά ο μάνατζερ, υπεύθυνος του, πίστεψε σε αυτόν. Ο Κρις, με πολλές ώρες εξάσκησης βοήθησε τον Σαμ να γίνει ένας κανονικός υπάλληλος, τα προϊόντα του οποίου δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά έμπειρων συναδέλφων του.

Ο Σάμ πάλεψε με την ιδιαιτερότητά του και μετέτρεψε τις στερεότυπες κινήσεις του αυτισμού του σε χωρό AKA. Έτσι έγινε ο «χορευτής ΑΚΑ Μπαρίστα».

Ο δημιουργός του βίντεο είχε σκοπό όπως λέει να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους με αυτισμό.

«Ο χορός με βοηθά να συγκεντρώνομαι γι αυτό χορεύω» τονίζει ο Σαμ.

«Ο ρυθμός τον βοηθά ελέγχει τον εαυτό του, είναι καλός στην δουλειά του και αποδοτικός», συμπληρώνει ο Κρις κατά την παρουσία τους στο σόου της DeGeneres η οποία έκανε έκπληξη στον Σαμ και τον έστειλε ταξίδι στην χώρα που ονειρευόταν να πάει από τεσσάρων ετών, την Ιαπωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα