Στα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου για 30 χρόνια ο χρυσός

Άλμα σημείωσαν τα futures του χρυσού την Πέμπτη, οδεύοντας στο να καταγράψουν το καλύτερο τρίμηνο εδώ και τριάντα χρόνια.

Οι τιμές των συμβολαίων έκλεισαν με κέρδη 0,1% στον μήνα, όμως το πολύτιμο μέταλλο για το πρώτο τρίμηνο σημείωσε άνοδο 16,4% στο καλύτερο τρίμηνο από το τρίτο τρίμηνο του 1986.

Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου "κέρδισε" 7 δολάρια ή 0,6% στα 1.235,60 δολάρια η ουγγιά, μετά από την πτώση 0,7% της Τετάρτης.

"Το ράλι του χρυσού στην αρχή του χρόνου άρχισε να χάνει το momentum

όσο προχωρούσε ο Μάρτιος εξαιτίας του ότι οι επενδυτές άρχισαν να παίρνουν τα κέρδη τους και τη μεγάλη συσσώρευση βραχυπρόθεσμων θέσεων από μεγάλο τμήμα συμβολαίου χρυσού στο Comex," σημείωσε ο Βrien Lundin, editor του Gold Newsletter.

"Σύμφωνα με τα όσα έγιναν στο παρελθόν, κάποιοι από τους μεγαλύτερους επενδυτές θα χτυπήσουν την αγορά σκληρά, με διαταγές πώλησης, ώστε να οδηγήσουν σε πτώση την τιμή και να μαζέψουν οι ίδιοι τις βραχυπρόθεσμες θέσεις τους", τόνισε ο Lundin.

O Michael Armbruster, επικεφαλής στο Altavest, πιστεύει ότι ο χρυσός είναι πολύ πιθανό να ενισχυθεί εξαιτίας κάποιον σημείων κλειδιών όπως η κίνηση των κεντρικών τραπεζών να κινηθούν προς αρνητικά επιτόκια και των επενδυτών οι οποίοι κατευθύνονται σε εναλλακτικές επενδύσεις εξαιτίας της ανόδου αβεβαιότητα και των μεικτών μηνυμάτων από την Fed.

Ο άργυγος κερδίζει 25,3 σεντς ή 1,7% στα 15,464 δολάρια η ουγγιά, με τις τιμές του να σημειώνουν άνοδο 12% για το τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα