Εικόνα σύγχυσης στην Ασία μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ για εννιάμηνη επέκταση της συμφωνίας μείωσης παραγωγής πετρελαίου
κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Οι περικοπές του ΟΠΕΚ έχουν στόχο την εξισορρόπηση της αγοράς μέσω της μείωσης των πλεονασμάτων στα αποθέματα, ωστόσο το καρτέλ θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την πρόκληση του σχιστολιθικού πετρελαίου

στις ΗΠΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 5% καθώς μερικοί επενδυτές ανέμεναν μεγαλύτερες περικοπές στην παραγωγή μαύρου χρυσού.

Το αμερικανικό αργό βρέθηκε πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας εν αναμονή της χθεσινής συνεδρίασης του ΟΠ΅ΕΚ στη Βιέννη.

Ο δείκτης για το αργό τύπου μπρεντ υποχώρησε κατά 0,49% στα 51,21 δολ. ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε 0,7% στα 48,56 δολ/βαρέλι.

Στο μεταξύ, τα βλέμματα σήμερα στρέφονται και στις ΗΠΑ με τον Τραμπ να προκαλεί νέες ανησυχίες στις αγορές, μετά τις πληροφορίες του NBC ότι ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, ερευνάται για την υπόθεσξη με τη Ρωσία. Συγκεκριμένα, ο Κούσνερ, ο οποίος κατέχει τον ρόλο άμισθου ανώτατου συμβούλου στον Λευκό Οίκο, βρίσκεται υπό έρευνα από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI, Εφ-Μπι-Άϊ) στο περιθώριο της διερεύνησης των σχέσεων μελών της κυβέρνησης με τη Ρωσία.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikeki υποχώρησε κατά 0,64%, ο ASX στην Αυστραλία έχασε 0,66%. Ανοδος 0,08% για τον Shanghai Composite στην Κίνα, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί οριακά κατά 0,05%.

Αντίθετα, κέρδη 0,53% σημειώνει ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα