Εφαρμογή θα επιτρέπει ανάληψη μετρητών μόνο με το κινητό

Καλά τα νέα για τους χρήστες που πιθανόν να χρειάζονται άμεσα ανάληψη μετρητών, αφού τώρα θα υπάρχει μία εφαρμογή στο κινητό ακριβώς γι αυτό τον σκοπό.

Μέσω της τεχνολογίας την οποία δουλεύουν οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, τα κινητά τηλέφωνα θα δίνουν σύντομα στους κατόχους τους την δυνατότητα να κάνουν ανάληψη μετρητών από το πλησιέστερο ΑΤΜ σε αυτούς.

Η

ιδέα είναι απλή. Ο χρήστης χρησιμοποιεί στο κινητό του την εφαρμογή που του δίνει την δυνατότητα ανάληψης μετρητών. Πάει στο πλησιέστερο ΑΤΜ και χωρίς καν την χρήση κάρτας κάνει την ανάληψη του και φεύγει.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης της εφαρμογής για να πάρει τα μετρητά είναι να σκανάρει τον κωδικό QR που θα δει στην οθόνη του ΑΤΜ ή να περάσει έναν κωδικό ασφαλείας και τα λεφτά είναι στην διάθεσή του.

Η νέα εφαρμογή θεωρείται πως θα προσφέρει επιπλέον προστασία από εγκληματικές ενέργειες που έχουν να κάνουν με την κλοπή δεδομένων από τα ΑΤΜ.

Για την ώρα μόνο το 0,4% των ΑΤΜ στις ΗΠΑ είναι εφοδιασμένα με την απαραίτητη τεχνολογία για την λειτουργία της εφαρμογής, όμως έως το τέλος του 2016 το ποσοστό θα φτάσει στο 20%.

Σύμφωνα με την Payment Alliance International (πάροχο ATM) θα υπάρχουν 25.000 ATM που θα υποστηρίζουν την εφαρμογή μετρητών από το κινητό έως το τέλος του καλοκαιριού του 2017.

Η Bank of America θα έχει 5.000 ΑΤΜ με την απαραίτητη τεχνολογία για να υποστηριχθεί η εφαρμογή έως το 2017 ενώ και η JP Morgan Chase & Co σκοπεύει να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ανάλογη τεχνολογία έως τα τέλη του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα