Δείτε τι κάνει το Pokémon Go στους χρήστες που κατεβάζουν την εφαρμογή

Στην αρχή της... τρέλας με το Pokémon Go δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που ανησυχούσαν για το γεγονός ότι η εφαρμογή επιτρέπει στους δημιουργούς της να έχουν πρόσβαση στα email των χρηστών που την χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με τον John McAfee, δημιουργό των Μcafee antivirus, το Pokémon Go είναι από τις εφαρμογές που πρέπει να μας απασχολούν λιγότερο.

Όπως αναφέρει στον Business

Insider "πάνω από 50 εκατ. χρήστες εφαρμογών δίνουν την δυνατότητα στους δημιουργούς τους να κάνουν κλήσεις από τα κινητά τους χωρίς να το ξέρουν, ακόμα και να τους χρεώνουν".

Όταν ένας χρήστης "κατεβάσει" μία εφαρμογή για iOS ή Android επιτρέπει στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στην κάμερα του κινητού του και στην λίστα επαφών του.

Το Pokémon Go ζητά από τους users πρόσβαση σε λογαριασμούς της Google όπου κάποιοι χρήστες του διαδικτύου έχουν εκφράσει φόβους ότι έτσι επιτρέπεται στην Niantic, την εταιρεία που έχει κατασκευάσει το Pokémon Go, να διαβάζει τα email των χρηστών.

Πάντως η Niantic μετά την κατακραυγή υποστηρίζει ότι έχει αλλάξει τις άδειες για το Pokémon Go και δεν ζητά πλέον την "αναίτια" όπως χαρακτηρίζεται από την εταιρία αρχική πρόσβαση στους λογαριασμούς τις Google.

Δεν είναι μόνο το Pokémon Go αφού το 1/4 των εφαρμογών που χρησιμοποιούνται κάνουν το ίδιο, σημειώνει ο McAfee.

Keywords
Τυχαία Θέματα