Έχασε το τριήμερο ανοδικό σερί η Wall Street - Ήπιες απώλειες λόγω πετρελαίου

Πτωτικά, αν και με ελεγχόμενο τρόπο, κινήθηκε η αμερικανική αγορά, μετά από τρεις ημέρες συνεχόμενης ανόδου, ακολουθώντας πιστά την πορεία του μαύρου χρυσού, ο οποίος επίσης αποδυναμώθηκε σημαντικά.

Μερίδιο της επενδυτικής προσοχής στράφηκε και προς τις αγορές κρατικών ομολόγων, καθώς υπήρξε μεγάλη αποκλιμάκωση των αποδόσεων, κυρίως για το χρέος χωρών όπως η Γερμανία αλλά και η Βρετανία.

«Το πετρέλαιο ήταν αυτό που κυριάρχησε, ελλείψει

και άλλων σημαντικών ειδήσεων», εκτίμησε ο JJ Kinahan, αναλυτής της TD Ameritrade.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε άνω του 1%, κατορθώνοντας, όμως, να διατηρηθεί πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 50 δολαρίων, καθώς διαμορφώθηκε στα 50,56 δολ. ανά βαρέλι.

«Η σταθεροποίηση του πετρελαίου κοντά στα 50 δολάρια είναι κάτι θετικό για την αγορά. Η σταθεροποίηση των ενεργειακών αγορών στέλνει θετικό μήνυμα και για την πορεία της ζήτησης, άρα και για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης», όπως τόνισε ο Jeff Kravetz, αναλυτής της U.S. Bank.

Πτώση 0,11% για τον Dow Jones στις 17.985 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,17% στις 2.115 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,32% χαμηλότερα στο επίπεδο των 4.958 μονάδων.

Στο 1,68% η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου, ενώ αυτή του 2ετούς διαμορφώθηκε στο 0,77%, αφού πρώτα άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαΐου.

Στο πέντε προς εννέα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη «φόβου» VIX να διαπραγματεύεται στο 14,4.

Keywords
Τυχαία Θέματα