«Πράσινο φως» από το Euroworking Group για την εκταμίευση των 7,5 δισ.

«Ανοίγει ο δρόμος» για έγκριση και από το Eurogroup - Η σκυτάλη στα κοινοβούλια έξι χωρών - Ερωτηματικό παραμένει εάν υπήρξε πλήρης «κάλυψη» των προαπαιτούμενων ή κάποια εξ αυτών μετατέθηκαν για το φθινόπωρο

Θετική είναι, τελικά, η εισήγηση του EuroWorking Group για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές.

Μετά από αρκούντως πολύωρες διαβουλεύσεις, το EuroWorking Group, που συνεδρίασε στο Ελσίνκι, εξέτασε την πρόοδο των συμφωνηθέντων και, αφού την έκρινε επαρκή, προχώρησε στη σύνταξη θετικής έκθεσης συμμόρφωσης.

Η έκθεση αναμένεται να σταλεί στα Κοινοβούλια των κρατών-μελών, προκειμένου και αυτά με τη σειρά τους να εγκρίνουν την αποδέσμευση της δόσης, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για έγκριση και από το Eurogroup της 16ης Ιουνίου και να υπάρξει εκταμίευση του ποσού, προκειμένου η Ελλάδα να κατορθώσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της, κυρίως προς την ΕΚΤ.

Βάσει της διαδικασίας που ακολουθείται η θετική έκθεση θα μεταβιβαστεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), το διοικητικό συμβούλιο του οποίου συνεδριάζει, επίσης, στις 16 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα