ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Σε ανοδικό κανάλι το Χ.Α. - Οι προϋποθέσεις για να κινηθεί υψηλότερα

Του Απόστολου Μάνθου, Υπεύθυνου Τεχνικής Ανάλυσης στη Δυναμική Χρηματιστηριακή

Μετά από 7 συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης πατάει και πάλι μέσα στη ζώνη βραχυχρόνιας αντίστασης των 585 με 590 μονάδων βολιδοσκοπώντας την προηγούμενη «υποβαστάζουσα» γραμμή ανοδικής τάσης του Σεπτεμβρίου, στις 592 μονάδες περίπου. Επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση της εν λόγω γραμμής θα σπρώξει το δείκτη για 4η φορά πάνω στην επόμενη γραμμή αντίστασης στις 607 μονάδες. Εκεί όμως θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ανοδική καταστρατήγηση

των 607 μονάδων θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα διευρύνοντας το ανοδικό target προς τις 635 με 650 μονάδες. Βέβαια μέχρι στιγμής με αυτό το τζίρο και με αυτές τις κινήσεις ανακύκλωσης των ίδιων κεφαλαίων από μια μικρή μερίδα «ενεργών κωδικών» οι τιμές άνω των 610 μονάδων φαντάζουν ως όνειρο θερινής νυκτός. Επίσης στατιστικώς η μακρόσυρτη επενδυτικά εκνευριστική πλάγια κίνηση του Γενικού Δείκτη με σχεδόν ανύπαρκτο τζίρο συναλλαγών δε συγκεντρώνει τους απαραίτητους πόντους για την πραγματοποίηση μιας ανοδικής κίνησης απελευθέρωσης καθώς κατά ένα μεγάλο ποσοστό δημιουργείται μετά από βίαια καθοδικά peak ρευστοποιήσεων.

Ο δε Δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 δείχνει ότι επανέρχεται μέσα στο ανοδικό κανάλι του Σεπτεμβρίου ανοίγοντας έτσι διαγραμματικό μέτωπο με τα υψηλά 5μήνου των 1592 μονάδων. Θετική είναι μέχρι στιγμής η διαγραμματική αποτύπωση ενός υψηλότερου χαμηλού από εκείνο της 16ης Σεπτεμβρίου. Και εδώ για να μπορέσουμε να βάλουμε τη σφραγίδα της επιβεβαίωσης της ανοδικής κίνησης θα πρέπει να ισχυροποιηθεί ο ημερήσιος τζίρος συναλλαγών. Στην αντίθετη περίπτωση που ο δείκτης «γλιστρήσει» εκ νέου κάτω από τις 1550 μονάδες τότε θα πρέπει να αναμένουμε πτωτική κίνηση προς το επίπεδο, που εκτείνεται μεταξύ των 1500 με 1475 μονάδων.

Τέλος ο Τραπεζικός Δείκτης για πρώτη φορά μετά από 12 συνεδριάσεις έχει αποτυπώσει 4ωρα candlesticks πάνω από τις 667 με 670 μονάδες δίνοντας έτσι τροφή στους αγοραστές για μια πιθανή επίσκεψη προς το επίπεδο κλειδί των 705 με 700 μονάδων. Άρνηση διακράτησης των 660 μονάδων θα επαναφέρει το δείκτη στο γνωστό καθοδικό μοτίβο τριβής των 635 μονάδων. Διαγραμματικά όσο ο Τραπεζικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα των 680 μονάδων τόσο θα διπλασιάζονται τα ποσοστά εκδήλωσης ενός βίαιου φλερτ με την πολύ ισχυρή περιοχή στήριξης των 613 μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα