Δυναμική επιστροφή για την HSBC – Επαναγορά μετοχών ύψους $2 δισ.

Τα προσαρμοσμένα έσοδα και τα προ φόρων κέρδη της HSBC αυξήθηκαν κατά 4% και 13% αντίστοιχα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, την ώρα που η τράπεζα συνεχίζει να ρίχνει κεφάλαια στις αγορές της Ασίας που έχουν καλύτερες αποδόσεις. Παράλληλα, άνοδο εμφανίζουν τα κέρδη της επενδυτικής τράπεζας. Η τελευταία αυτή επαναγορά σημαίνει

πως η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο που είχε δεσμευτεί να επαναγοράσει μετοχές ύψους 5,5 δισ. δολ. ετοιμάζεται να κάνει ακόμα περισσότερα.

Τα κέρδη στις μεγαλύτερες τρεις μονάδες αυξήθηκαν κατά 31%, ενώ σημειώθηκε και ένα άλμα της τάξης του 16% στα έσοδα από υπηρεσίες.

Στην Ασία όπου η τράπεζα πετυχαίνει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της και ανακατανέμει δισ. δολ επενδύσεων, τα προ φόρων κέρδη β' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 2% σε 3,8 δισ. δολ. Τα κέρδη στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 62% χάρη στις καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις της επενδυτικής τραπεζικής.

Τα έσοδα αυξήθηκαν ταχύτερα σε σχέση με τα κόστη . Τα προσαρμοσμένα μεγέθη ήταν στο 1,6% ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων παρέμεινε κάτω από τον στόχο της τράπεζας κατά 10% τουλάχιστον, στο 8,8% για το α' τρίμηνο.

Παράλληλα, η τράπζα ανέλαβε χρεώσεις 89 εκατ. δολ. για το ασφαλιστικό σκάνδαλο σχετικά με την προστασία των πληρωμών. Για το σκάνδαλο την περασμένη εβδομάδα οι Barclays και Lloyds έβαλαν στην άκρη 700 εκατ. στερλίνες η καθεμιά.

Τα προ φόρων κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 13% στα 6 δισ. δολ., έναντι εκτίμησης του Bloomberg για 5,5 δισ. δολ. Τα έσοδα στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 4% σε 13,2 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

H μετοχή της τράπεζας έκανε άλμα σχεδόν 4% λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα στις 771,6 πέννες, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2013. Το 2016 η μετοχή είχε κάνει άλμα 56%

Keywords
Τυχαία Θέματα