Άνοδος στην Ευρώπη – Άλμα 3% για HSBC

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα σε φρέσκα οικονομικά στοιχεία και σειρά αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με άνοδο 0,15%, με τους μεγαλύτερους δείκτες και τους κλάδους σε αντίθετα πρόσημα.

Ο FTSE100 +0,50%, o DAX +0,09%, o CAC40 +0,17%, o IBEX35 +0,34%, o FTSE MIB +0,29%

Ισχυρό άνοιγμα για τη μετοχή της HSBC, της μεγαλύτερης τράπεζας

της Ευρώπης, που ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομικά αποτελέσματα για το α' εξάμηνο του 2017. Παράλληλα, ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους 2 δισ. δολ. χάρη στην αυξανόμενη κεφαλαιακή βάση. H μετοχή της νωρίτερα έκανε άλμα κοντά στο 3%.

Τα προ φόρων κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 10,24 δισ. δολ., κατά 5% υψηλότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν, υπερβαίνοντας τη μέση εκτίμηση αναλυτών για 9,5 δισ. δολ.

Σε ό,τι αφορά τα μάκρο της ημέρας, αναμένεται η δημοσιοποίηση του δομικού πληθωρισμού ευρωζώνης για τον Ιούλιο. Ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να μείνει σταθερός γύρω στο 1,3%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές παραμένουν και σήμερα επιφυλακτικοί λόγω της γεωπολιτικής αβεβαιότητας μετά τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα την Παρασκευή. Η Πιόνγκιανγκ ανακοίνωσε ότι απέδειξε την ικανότητά της να πλήξει την αμερικανική ενδοχώρα, ωθώντας έτσι την Ουάσινγκτον να στείλει δυο βομβαρδιστικά πάνω από την κορεατική χερσόνησο.

Στο μεταξύ, τα κράτη – μέλη της ΕΕ – εκτός Ηνωμένου Βασιλείου – έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος της ημέρας να υποβάλουν προτάσεις για τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ). Οι έδρες τους που τώρα είναι στο Λονδίνο θα πρέπει να φύγουν από το Η.Β. μόλις ολοκληρωθεί το Brexit, στα τέλη Μαρτίου του 2019.

Στη Βρετανία σήμερα ξεκινά η τετραήμερη απεργία στην Τράπεζα της Αγγλίας, με τους εργαζομένους να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας με αίτημα την αύξηση των μισθών τους κατά 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα