Δραστικά μέτρα μελετά ο CEO της Deutsche Bank

Ο CEO της Deutsche Bank και τα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας πρόκειται να συναντηθούν αυτό το σαββατοκύριακο έτσι ώστε να προχωρήσουν με την αναδιάρθρωσή της, σύμφωνα με εσωτερικές πληροφορίες. Η Deutsche Bank είχε ήδη συζητήσει για πιθανή συγχώνευση

με την Commerzbank τον Αύγουστο, αλλά αποφασίστηκε από κοινού πως η χρονική στιγμή δεν ήταν κατάλληλη για μία τέτοια κίνηση.

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ευρώπης, έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες λόγω των απαιτητικότερων κεφαλαιακών απαιτήσεων και των μειωμένων εσόδων. Από τη στιγμή που ο Cryan παρουσίασε την τακτική του τον προηγούμενο Οκτώβριο, έχει "κόψει" χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ έχει, επίσης, καθυστερήσει και αποπληρωμές μερισμάτων για τη διαφύλαξη του κεφαλαίου της τράπεζας. Τα νεότερα στοιχεία υποδεικνύουν πως είναι έτοιμος να προχωρήσει με δραστικότερα μέτρα, μετά από την πρόσφατη πτώση της μετοχής τον Αύγουστο.

Σε ομιλία του την Τετάρτη στην Φρανκφούρτη, ο Cryan ανέφερε πως η αναδιάρθρωση είναι επιθυμητή αφού θα βελτιώσει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα. Την ίδια στιγμή, όμως, υπογράμμισε πως η Deutsche δεν ψάχνει για συνεργάτη.

Μία πιθανή -αλλά όχι για τώρα- συγχώνευση με την Commerzbank θα αποτελούσε μία στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της Deutsche ως προς την τραπεζική της λειτουργία.

Οι επενδυτές και οι αναλυτές έχουν διαμοιραστεί όσον αφορά τη συγχώνευση με την Commerzbank και πόσο νόημα θα είχε, αλλά πολλοί υποστηρίζουν πως θα ήταν η λάθος στιγμή για την νέα αυτή ευθύνη και πρόκληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα