Οι δηλώσεις Πούτιν για τις εκλογές στις ΗΠΑ - Τί αναφέρει για τους υποψήφιους

O Vladimir Putin επιτέθηκε και στον Donald Trump αλλά και στην Hillary Clinton για τις τακτικές της καμπάνιας τους, αλλά δεν διάλεξε να πάρει το μέρος κάποιου εκ των δύο, αν και έχει πολλές φορές κατηγορηθεί πως υποστηρίζει τον νεοϋορκέζο δισεκατομμυριούχο.

"Και οι δύο χρησιμοποιούν σοκαριστικές τακτικές. Ο καθένας με τον τρόπο του", ανέφερε ο Putin σε συνέντευξή

του. "Δε νομίζω πως θέτουν τα καλύτερα παραδείγματα".

Ο Putin, ο οποίος είχε "κατηγορηθεί" πως είχε πάρει το μέρος του Trump τη στιγμή που η Clinton του έκανε συνεχείς επιθέσεις, συνέχισε να αναφέρει πως δεν πρόκειται να πάρει το μέρος κανενός υποψηφίου, ενώ υπογράμμισε πως θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε κι αν εκλεγεί.

Οι υποθέσεις πως το Κρεμλίνο έχει παρέμβει, με τις φήμες πως Ρώσοι χάκερς βρίσκονταν πίσω από το χακάρισμα της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, έχουν ασκήσει και αυτές τις πιέσεις τους ως προς την προεδρική αντιμαχία. Το FBI από την πλευρά του έχει αναφέρει πως "παίρνει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παρεμβολής ξένης δύναμης στην προεδρική κούρσα".

Ο Putin πάντως, προσέθεσε πως το... χαρτί που παίζουν και οι δύο κατά της Ρωσίας είναι λίγο κοντόφθαλμη. Δε δίστασε, μάλιστα, αντιμετωπίζοντας την κριτική που δέχεται συνεχώς από τις ΗΠΑ, να υπογραμμίσει πως η εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ είναι αντιδημοκρατική για πολλούς και διάφορους λόγους, ιδιαίτερα κάποια παραδείγματα που ανέφερε όπου κάποιοι υποψήφιοι κέρδισαν την προεδρία αν και έχασαν την πλειοψηφία!

Δεν σταμάτησε εκεί και υπογράμμισε πως και οι δύο υποψήφιοι είναι "πολύ έξυπνοι άνθρωποι" οι οποίοι "γνωρίζουν πιο κουμπί να πατήσουν" έτσι ώστε να συγκεντρώσουν υποστήριξη. Οι επιθέσεις κατά του ίδιου, όπως είπε, είναι μέρος της πολιτικής τακτικής των ΗΠΑ.

Η Ρωσία, πάντως, προετοιμάζεται για πιο ψυχρές σχέσεις μετά από οχτώ χρόνια προεδρίας του Barack Obama, ο οποίος είχε καταφέρει να συνεργαστεί στενά με τον Putin για τη Συρία και το Ιράν, παρά την κρίση της Ουκρανίας.

"Θα ήθελα να συνεργαστώ με κάποιον ο οποίος μπορεί να λάβει καλές αποφάσεις και να εφαρμόσει οποιεσδήποτε συμφωνίες συνάψουμε", ανέφερε ο Putin. "Το επώνυμό τους δεν έχει σημασία".

Είναι φανερό, όμως, πως ο Putin, ο οποίος έχει... "επιβιώσει" τριών Αμερικανών προέδρων, βλέπει τις διπλωματικές σχέσεις να χειροτερεύουν με κάθε πρόεδρο, ενώ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως είχαν υποσχεθεί βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών παρά τη ρητορική, αλλά δεν είχαν τηρήσει τις υποσχέσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα