ΔΝΤ: Απαγορεύονται τα γυμνά

Πέρα από τις αυστηρές οδηγίες που δίνονται στα στελέχη για τον ενδυματολογικό κώδικα στις χώρες που... ζητάνε λεφτά, το Ταμείο έχει κανονικά δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του έναν Κώδικα Συμπεριφοράς και αρχών με ερωτήσεις - απαντήσεις στον οποίο προβλέπεται ακόμη και η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν στην απεικόνιση του γυμνού σώματος!

Διερωτάται, λοιπόν, ο Κώδικας αν ένα στέλεχος του Ταμείου μπορεί να κρεμάσει στο γραφείο του μια αφίσα που αποτελεί αντίγραφο διάσημου πίνακα αναπαραστατικής ζωγραφικής ο οποίος απεικονίζει ένα γυμνό σώμα. Η απάντηση-ντιβεκτίβα είναι «όχι» αν αυτό μπορεί να φέρει σε άβολη θέση κάποιον από τους συναδέλφους στο γραφείο...

Ο Κώδικας αναφέρει επίσης ότι τα στελέχη πρέπει πάντα να διατηρούν την ψυχραιμία τους, να μην επηρεάζονται από προσωπικές σχέσεις, συμπάθειες κλπ., ώστε να διατηρούν την εικόνα του επαγγελματισμού που απαιτεί ο ρόλος τους ως υπαλλήλου διεθνούς οργανισμού. Δια ροπάλου απαγορεύεται να μιλάνε στον Τύπο χωρίς έγκριση από την Ουάσινγκτον ενώ προσοχή συνιστάται και για τη συμπεριφορά τους εκτός του χώρου εργασίας ώστε να μην δίνουν δικαιώματα.

Κάπως έτσι εξηγείται ότι η κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου (η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα) δεν έχει βγει ποτέ μια βόλτα στο δρόμο από τότε που έγινε επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ (Άνοιξη 2015) και όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν επάνω της. Βεβαίως γνωρίζει την Αθήνα από τη συμμετοχή της στα τεχνικά κλιμάκια για τα εργασιακά από το 2010 όταν ήταν άγνωστη μεταξύ αγνώστων και μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς να την αναγνωρίζει κανένας.

Περισσότερα εδώ: http://www.imf.org/external/hrd/code.htm

Keywords
Τυχαία Θέματα