Κρίσιμη συνάντηση Τραμπ με τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Συνάντηση με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ θα έχει την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ στο Ντιτρόιτ, καθώς ο Λευκός Οίκος ετοιμάζεται να επανεξετάσει το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος θα επαναξετάσει τους κανονισμούς του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) και συγκεκριμένα τα επιτρεπτά επίπεδα εκπομπών ρύπων που είχε περάσει η κυβέρνηση

Ομπάμα για την περίοδο 2022-2025.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων η General Motors Co.,η Toyota Motor Corp., η Honda Motor Co.και η Volkswagen AG, έχουν ταχθεί κατά της συγκεκριμένης απόφασης, υποστηρίζοντας ότι περιλαμβάνει υψηλά κόστη και δεν ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις των οδηγών.

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την αποτελεσματικότητα των καυσίμων και την μείωση των εκπομπών ρύπων. Την ίδια στιγμή, όμως, το να αγνοήσουμε τις προτιμήσεις των καταναλωτών και την πραγματικότητα της αγοράς θα αυξήσει τα κόστη για τους καταναλωτές και θα δημιουργήσει απειλές για τα μελλοντικά επίπεδα παραγωγής» ανέφεραν σε επιστολή τους προς τον Λευκό Οίκο οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα