Δημοσκόπηση «δείχνει» μάχη Φιγιόν-Λεπέν και Μακρόν για την προεδρία

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων, Φρανσουά Φιγιόν, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν βρίσκονται πολύ κοντά στην κούρσα για την «κατάκτηση» της πρώτης θέσης στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, όπως αποκαλύπτει δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση,

την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία Elabe και δημοσιεύει η εφημερίδα «Les Echos», στον α' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο κ. Φιγιόν μπορεί να λάβει 23% έως 28% των ψήφων, η κυρία Λεπέν από 22% έως 24% και ο κ. Μακρόν από 16% έως και 24%.

Όσο για τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών (αν και επισήμως δεν έχει κερδίσει το χρίσμα), Μανουέλ Βαλς το ποσοστό που λαμβάνει κυμαίνεται από 12% έως και 13%, δηλαδή χαμηλότερα από το αντίστοιχο του Ζαν Λυκ Μελανσόν, υποψηφίου του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που φέρεται ικανός να λάβει από 13% έως και 15% των ψήφων.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στη δημοσκόπηση δεν καταγράφονται οι προθέσεις των ψηφοφόρων για τον β' γύρο των εκλογών, ο οποίος θεωρείται και ο απόλυτα καθοριστικός για την εκλογή του νέου προέδρου της Γαλλίας.

Όσο για τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους Γάλλους ψηφοφόρους η τρομοκρατία (με 51%) κατακτά την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την ανεργία (43%) και τη μετανάστευση (30%).

Η δημοσκόπηση έγινε διαδικτυακά μεταξύ 3-4 Ιανουαρίου και σε αυτήν συμμετείχαν 995 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα