Διεύρυνση των κερδών στις ευρωαγορές

Άνοδος για τις ευρωαγορές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές εστίασαν σε στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης και τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,8% και διαμορφώθηκε στις 396,94 μονάδες επεκτείνοντας τα κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση με όλους σχεδόν τους κλάδους και δείκτες σε θετικό έδαφος. Τα κέρδη των οικονομικών μετοχών οδήγησαν τον FTSE 100 σε ένα ακόμα υψηλό ρεκόρ ενώ ο ελβετικός SMI κατέγραψε υψηλό όλων των εποχών.

Αναλυτικά, ο DAX

στη Φρανκφούρτη +1,15%%, ο CAC 40 στο Παρίσι +1,05% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο +0,37%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB +1,11% και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 +0,94%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές αυτοκινήτου οδήγησαν τα κέρδη την Παρασκευή το πρωί με άνοδο 2%. Η Fiat Chrysler έκανε άλμα 6,35% αφότου η J.P. Morgan αναβάθμισε την σύσταση για τη μετοχή της σε overweight από neutral.

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank «βυθίστηκε» καταγράφοντας απώλειες 5,16% μετά τη δ'ηλωσή της ότι θα καταγράψει μια μικρή ζημία εξαιτίας της χαμηλής μεταβλητότητας, των χαμηλών επιπέδων δραστηριότητας των πελατών και του αντίκτυπου της φορολογικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα