Διεύρυνση της περιόδου σχολικών εκδρομών ζητούν τα τουριστικά γραφεία

Διεύρυνση της περιόδου των σχολικών εκδρομών, εκτάκτως, κατά τρείς ημέρες τουλάχιστον, δηλαδή έως τις 21 Δεκεμβρίου, ζητεί από τα αρμόδια υπουργεία η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA. Το αίτημα έρχεται μετά και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις μετακινήσεις των μαθητών με πλοία από και προς τα ελληνικά νησιά εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών.

Σύμφωνα με το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, οι σχολικές εκδρομές

πραγματοποιούνται κατά το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως 18 Δεκεμβρίου, όμως λόγω της επ αόριστον παράτασης της απεργίας της ΠΝΟ, τα σχολεία που δεν αναχώρησαν δε μπορούν να μετακινηθούν εντός του χρονικού πλαισίου που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση λόγω διαθεσιμότητας των καραβιών και των ξενοδοχείων.

«Για το λόγω αυτό, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας έτσι ώστε να διευρυνθεί το χρονικό διάστημα των εκδρομών, εκτάκτως για κατ΄ελάχιστον 3 ημέρες (τουλάχιστον έως 21 Δεκεμβρίου) προκειμένου αφενός να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν με ασφάλεια οι οργανωμένες σχολικές εκδρομές, εφ' ετέρου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί για την ολοκλήρωση των εκδρομών», αναφέρουν οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα