Τα σχόλια και οι αντιδράσεις για όσα είπε η σύντροφος του πρωθυπουργού

Το ενδιαφέρον των ημερών που πέρασαν μονοπώλησε η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε η Μπέτυ Μπαζιάνα.

Αν και μέχρι πρότινος είχε διατηρήσει μία απόσταση από την επικαιρότητα, αποφεύγοντας περαιτέρω έκθεση, «σπάει» τον άγραφο νόμο της «Ελληνίδας πρώτης κυρίας». Είναι η πρώτη φορά που σύζυγος εν ενεργεία πρωθυπουργού παραχωρεί πολιτική συνέντευξη, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα και ασκώντας κριτική στους προκατόχους του συζύγου της. Τα «δάκρυα της 5ης Ιουλίου», το «περήφανο όχι στο δημοψήφισμα» και το «δεν είπε ψέματα» για τον Αλέξη Τσίπρα,

μάλιστα, κυριάρχησαν και στο Διαδίκτυο με ποίκιλλα σχόλια και hashtags, όπως #Λαικη_αγωνιστρια να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των trends. Τα ηχητικά αποσπάσματα που βγαίνουν σταδιακά συμβάλουν στη διατήρηση του θορύβου μίας συνέντευξης που αν και δεν είχε ειδήσεις, ήταν είδηση από μόνη της.

«Η ιστορία έχει καταγράψει τη διαφορά ήθους και πολιτικής. Δεν δέχομαι κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Αν ξέρετε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού να μου το πείτε. Πρώτη εγώ θα βγω στους δρόμους», λέει μεταξύ άλλων η Μπέτυ Μπαζιάνα στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν πήρε την εξουσία». Μιλώντας, όπως επισημαίνει η ίδια ως πολίτης και όχι ως σύζυγος του πρωθυπουργού, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στα δραματικά γεγονότα μέσα και έξω από το Μαξίμου το καλοκαίρι του 2015: «Τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή -ναι, κυριολεκτώ», είπε σε ένα από τα πιο επίμαχα κομμάτια της συνέντευξης. «Ο Τσίπρας το πήγε ως το όριο της αντοχής που είχε η χώρα. Μέσα σ' αυτή τη δίνη δεν άλλαξε τον χάρτη των αξιών του, δεν τάχτηκε υπέρ των ισχυρών, είναι πάντα με την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου».

Μένοντας στο δραματικό καλοκαίρι του 2015 η Μπέτυ Μπαζιάνα επισημαίνει: «Υπάρχει μια αλήθεια που εκείνη την περίοδο καταπλακώθηκε μέσα στην ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης. Της αλήθειας ότι ο Τσίπρας το οδήγησε μέχρι εκεί που μπορούσε να το πάει, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης για ό,τι είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό αλλά και της ευθύνης μπροστά στο διακύβευμα. Γι' αυτό δεν δέχομαι τις κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Δεν είχε άλλα στο μυαλό του κι άλλα έκανε, δεν είπε ψέματα, δεν οπισθοχώρησε. Πάλεψε να διαχειριστεί μια σκληρή, αμετακίνητη κατάσταση που ορθώθηκε μπροστά του άκρως απειλητική».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αποκαλύπτει ότι θα ήθελε να είχε συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο και σημειώνει: «Η εξουσία, ακόμα και η αριστερή, χτυπάει σε πολύ εσωτερικές χορδές του ανθρώπου, έχει να κάνει με την αυταρέσκειά του, την εικόνα του εαυτού του, ακόμα και με τη λίμπιντό του. Ο ναρκισσισμός καιροφυλακτεί. Ίσως η ψυχανάλυση να βοηθούσε τους πολιτικούς... Αλλά ποιος αντέχει να συγκρουστεί με το είδωλό του;».

Όπως είναι φυσικό το διαδίκτυο και τα σόσιαλ μίντια πήραν φωτιά. «Καποιος να εξηγήσει στη κυρία Μπαζιάνα ότι στις Δημοκρατίες οι εκλογές γίνονται για την επιλογή Κυβέρνησης από την πλειοψηφία. Η εξουσία ανήκει στο λαό, με βάση το Σύνταγμα. Όχι σε Κόμματα ή ιδιώτες. Όποιος θέλει την εξουσία, κάνει πραξικόπημα», σχολιάζει ένας χρήστης. «Αλμανάκ Βασική Έκδοση 5 Ιουλίου Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το«Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας», «Αρχίζει η Μάχη του Κουρσκ ο έλληνας σεφ Γιώργος Σταθάκης πεθαίνει από ασφυξία μέσα σε ένα βαρέλι στον Νιαγάρα. Η Μπετυ Μπαζιανα έκλαψε/κλαίει γοερά», λέει άλλος. «Περιστέρα Μπαζίανα-Τσίπρα : Ειναι αθώος! Ήταν χαζός τον μπλέξανε... ο Κουβελης κ ο Αλαβάνος φταίνε τον βρήκανε μικρό κ τον εκμεταλλεύτηκαν», ειρωνεύεται ένας ακόμα.

Ιδιαίτερη αίσθηση φαίνεται να προκάλεσε η εξομολόγηση ότι κάθε 5 Ιουλίου κλαίει από την οργή της. Η ατάκα αυτή μετατράπηκε σε διαδικτυακό τρέντ με ατάκες δηλητήριο, χιουμοριστικά καλέσματα για ομαδικό κλάμα στο Σύνταγμα, αλλά και φωτογραφίες του Νίκου Ξανθόπουλου και της Μάρθας Βούρτση να κατακλύζουν Twitter και Facebook. «Μετά την άκρως πολιτική συνέντευξη ένα πράγμα έχω να πω. Άντε και βουλεύτρια. Για να μην πω υπουργό στον επερχόμενο ανασχηματισμό», γράφει κάποιος. «Σε κάθε επέτειο του δημοψηφίσματος, η Μπαζιάνα κλαίει. Προφανώς και αυτή ΝΑΙ ψήφισε, για να μην είναι στο 62% των ηλιθίων.». «Η κα Μπαζιανα δήθεν κλαίει κάθε 5η Ιουλίου , εμείς κλαίμε από τότε και μέχρι τώρα με τον Τσίπρα και την παρέα του γιατί εμείς τους πληρώνουμε». Στο ίδιο κλίμα και η Φραιναρέτη Ρωμανού ‏@TrollaretiRom: «Καθε #5η_ιουλιου_κλαιω μου είπε η #Λαικη_αγωνιστρια Μπέτυ. Εμεις οι υπόλοιποι λατρεμένη κλαίμε όλες τις υπόλοιπες μέρες όταν πληρώνουμε τους φόρους σας». Ο λογαριασμός hermioni77‏ @Hermioni77 γράφει: «Κλαίει η #Λαικη_αγωνιστρια κάθε 5η Ιουλίου, τις υπόλοιπες 364 μέρες όμως μια χαρά περνάει εις βάρος σου #gidi». Ο Master Yoda‏ @Doubter_Jame «Μια #Λαικη_αγωνιστρια μπορεί να παίξει πολλούς ρόλους, αρκεί να μην είναι 5 Ιουλίου, όπου παραδοσιακά παίζει την τεθλιμμένη χήρα!». Η Ρόζα‏ @aektzougiapanta γράφει: «Προσπαθώ να φανταστώ την #Λαϊκή_Αγωνίστρια Περιστέρα πάνω στις 12ποντες γόβες, ζωσμενη τα καριοφιλια, να τρέχει στα βουνα αγωνιζομενη για τον ελληνικό λαό!!! Το κλάμα συνεχίζεται....».

Και ο Αρκάς σχολιάζει εμμέσως με σκίτσο του την συνέντευξη ως εξής: «Τί να την κάνεις την κυβέρνηση όταν δεν έχεις την εξουσία να την κρατήσεις για πάντα», αναφερόμενος στο σχόλιο της Μπέτυς Μπαζιάνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κέρδισε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία».

Εντύπωση, όμως, προκάλεσε και το ιδιαίτερα δηλητηριώδες σχόλιο της πρώην προέδρου της Βουλής, αλλά και πρώην φίλη της κυρίας Μπαζιάνα Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Έβαλαν να μιλήσει την πρώην ασυμβίβαστη αριστερή, που θα χώριζε τον @atsipras αν υπέγραφε Μνημόνιο. Που τώρα πηγαίνει σε δεξιώσεις κ γίνεται καθηγήτρια στην...Κίνα. Κάπως πρέπει να ξεπληρώσει τις φωτογραφικές ρυθμίσεις με τις οποίες ο άντρας της της χτίζει την καριέρα της. Θα επανέλθω».

Στην αντεπίθεση πέρασε, όμως, και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. Στην ανάρτηση της σημειώνει: «Η πολιτική κριτική και η αντιπαράθεση είναι εξ ορισμού θεμιτές και ευπρόσδεκτες. Όσοι και όσες μπαίνουν στη διαδικασία της δημόσιας διατύπωσης των απόψεων τους, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, άλλωστε. Ωστόσο, αυτά που ειπώθηκαν και γράφτηκαν με αφορμή τη συνέντευξη της Μπ. Μπαζιάνα, υπερβαίνουν κατά πολύ το όριο της πολιτικής αντιπαράθεσης και φτάνουν στην ωμή χυδαιότητα. Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν πολιτικά πρόσωπα στη συνέντευξη της Μπ. Μπαζιάνα φανερώνει μια ιδιοκτησιακή λογική για τη δημόσια σφαίρα, φανερώνει εμπάθεια και ένδεια επιχειρημάτων. Οι ίδιοι άνθρωποι που δημοσιοποιούν καθημερινά προσωπικές και οικογενειακές στιγμές για την προσέλκυση ψήφων επιτίθενται με τέτοια σφοδρότητα σε μια αριστερή γυναίκα που έδωσε συνέντευξη στην οποία έκανε το "λάθος" και έδωσε πολιτικές απαντήσεις».

Ο Παύλος Πολάκης αρκέστηκε στο σχόλιο «ειλικρινής συνέντευξη μίας αληθινής κυρίας» , ενώ δεν παρέλειψε να της ευχηθεί και χρόνια πολλά για την ονομαστικής της εορτή.

«Καυστική», όμως, ήταν η απάντηση και πάλι μέσω των social media που έδωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη. «Είναι αργά για δάκρυα Μπέττυ», ανέφερε μεταξύ άλλων η Σ. Ζαχαράκη και συνέχισε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως «...η συνέντευξη ήταν και βαθιά προσβλητική για όλους τους Έλληνες τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε. Και κυρίως για τους ανθρώπους της γενιάς μου που θα περίμεναν μια, έστω, φράση ειλικρινούς αυτοκριτικής και μεταμέλειας. Δηλαδή μια συγγνώμη».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
ειπε, σχολια, δημοψηφισμα 2015, τσιπρας, ειδήσεις, συριζα, καλοκαιρι, εκλογες, συνταγμα, σεφ, κουβελης, twitter, facebook, master, βουνα, βουλη, μνημονιο, media, protothema, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νικολετα ρωμανου, η φιλη της κορης μου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, δημοψηφισμα, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, φωτια, μνημονιο 3, χρονια πολλα, εκλογες 2015, κομματα, κουβελης, βγαινουν, ρωμανου, αρκας, γοβες, γυναικα, καριερα, κινα, σεφ, σφαιρα, φωτογραφιες, ψεματα, αφορμη, βουνα, γεγονοτα, γινεται, γινονται, δακρυα, δηλητηριο, δινη, διαδικτυο, εκθεση, ενεργεια, ενδεια, εξομολογηση, ζωης, ιδια, ιδιο, ηχητικα, εικονα, ισαακ, κυβερνηση, κυρια, κλιμα, μαξιμου, μικρο, μυαλο, ναρκισσισμος, νευρα, ξερετε, παντα, ρυθμισεις, σοφια, τρια, φυσικο, φιντελ καστρο, φορα, χαζος, χυδαιοτητα, χαρα, ανηκει, δεξιωσεις, χωρα, ιδιαιτερα, κλαμα, media, μπροστα, master, οργη, παυλος, protothema, θεσεις
Τυχαία Θέματα