Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street με «καύσιμο» το αργό

Με κέρδη φαίνεται πως θα αποχαιρετήσει την εβδομάδα η αμερικανική αγορά. Μια εβδομάδα «συγκινήσεων» και για γερά νεύρα, με τους δείκτες να καταγράφουν μεγάλες διακυμάνσεις και εναλαλγές προσήμων.

Ο Dow Jones έχει πλέον σβήσει τις απώλειες με τις οποίες ξεκίνησε την εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών λόγω εμπορικού πολέμου, ενώ οδεύει και προς κέρδη.

Ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύεται 1% στις 24.456 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,72% υψηλότερα στις 7.555 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,72% στις 2.735 μονάδες.

Το ισχυρότερο

ράλι καταγράφουν οι πετρελαϊκές με οδηγούς ExxonMobil και Chevron, ενώ ακολουθούν οι τράπεζες διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη που πυροδότησε η έγκριση μεγάλων επιστροφών κεφαλαίου από τη Fed.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν 0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο, μετά από άνοδο 0,5%. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,4%.

Εν τω μεταξύ, τα προσωπικά εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 0,4%, ενώ ο δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE) κινήθηκε 2,3% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Ο δομικός δείκτης PCE, ο οποίος είναι ο προτιμητέος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, ενισχύθηκε σε ετήσια βάση στο 2%. Είναι η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια που ο δείκτης αγγίζει το 2%, επίπεδο στο οποίο έχει τοποθετήσει η Fed και τον στόχο της για τον πληθωρισμό.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,34% στα 73,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,05% υψηλότερα στα 1.251 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1631 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,846%.

Στο ταμπλό, άλμα 11% πραγματοποιεί η μετοχή της Nike, μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα