«Διαλύει» την ΕΛΒΙΕΜΕΚ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Σε οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την εταιρία ΕΛΒΙΕΜΕΚ εξαιτίας υψηλού προστίμου που επέβαλε στην εισηγμένη για ελλιπή διασπορά.

Το πρόστιμο κοινοποιήθηκε στην Εφορία και η εταιρία που το μοναδικό έσοδο της προέρχεται από τον ΛΑΓΗΕ δεν θα μπορεί να εισπράξει, καθώς είναι ζήτημα χρόνου να μην διαθέτει φορολογική ενημερότητα. Η διοίκηση της εταιρίας έκανε διαβήματα στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χ. Γκότση χωρίς να βρει ανταπόκριση. Επειδή η ΕΛΒΙΕΜΕΚ

βρήκε κλειστές πόρτες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αντώνης Δαρμής, έστειλε στις 10 Ιανουαρίου 2017 επιστολή στον κ. Γκότση στην οποία αναφέρει ότι η Επιτροπή «οδηγεί στα πρόθυρα της πτώχευσης» την εισηγμένη εταιρία με το υπέρογκο πρόστιμο που επέβαλε.
Ειδικότερα η επιστολή του κ. Δαρμή αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια επιστολής σας από 3 Νοεμβρίου 2015 σχετικά με την επιβολή προστίμου σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 7 της Υπουργικής Απόφασης 54138/Β' 2197 (Φ.Ε.Κ. 1913 Β' / 09-12-2010) αλλά και σειράς επιστολών μας δια των οποίων ζητούσαμε αναστολή και ρύθμιση του υπέρογκου προστίμου που μας έχετε επιβάλει, με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι παραμονές Χριστουγέννων (21.12.2016) βεβαιώσατε την οφειλή των 115.431,01€ στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Σε μια εποχή που οι εταιρείες του κλάδου μας, αυτού της διαχείρισης ακινήτων, προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να επιβιώσουν, ο οργανισμός σας με την ενέργειά του αυτή οδηγεί στα πρόθυρα της πτώχευσης μια εταιρεία με ιστορία 60 και πλέον ετών. Και μάλιστα χρησιμοποιώντας ως μέσο για τον υπολογισμό του προστίμου, Νόμο που ήδη έχει ανακληθεί και δεν ισχύει, αφού προφανώς θεωρήθηκε άδικος και υπερβολικόςκαι βέβαια οι αντίστοιχες ποινές του έχουν μειωθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% (Φ.Ε.Κ. 999 Β' 11.04.2016).

Όπως επανειλημμένως σας έχουμε εξηγήσει, η εταιρεία μας την περίοδο αυτή έχει ως μόνη πηγή εσόδων χρήματα που προέρχονται από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η εταιρεία μας παρά την αντίθεσή της, θα είχε αντιμετωπίσει την ποινή αυτή και θα είχε καταβάλει το ποσόν που σας οφείλει, εάν ο Λ.ΑΓ.Η.Ε. είχε εξοφλήσει τα τιμολόγια που μας οφείλει και τα οποία υπερβαίνουν τα 520.000€.

Δυστυχώς κάθε μήνα οι πληρωμές καθυστερούν αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα να μας οφείλονται τιμολόγια επτά μηνών, το προσωπικό της εταιρείας μας να είναι απλήρωτο για περισσότερο από 6 μήνες, με δυσκολία να εξασφαλίζουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ώστε να διεκδικούμε την επόμενη καθυστερημένη πληρωμή και γενικά να αντιμετωπίζουμε μεγάλη δυσκολία στην κάλυψη των εντελώς απαραίτητων λειτουργικών μας εξόδων, αλλά και των δανείων μας.

Τη συγκεκριμένη περίοδο και χωρίς καμία προσπάθεια για ανεύρεση λύσης, η οποία θα εξασφάλιζε και την προοπτική να εισπράξετε το πρόστιμο, αποφασίζετε τη βεβαίωση της οφειλής στην εφορία. Η εταιρεία μας αδυνατεί να αντιμετωπίσει την οφειλή αυτή χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει ακόμη και τη ρύθμισή της να αντιμετωπίσει, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη λήψη φορολογικής ενημερότητας και κατά συνέπεια μελλοντικά έσοδα από τη μοναδική πηγή που διαθέτει, τον Λ.ΑΓ.Η.Ε.

Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, σας παρακαλούμε να ανακαλέσετε την ενέργειά σας αυτή και να μας βοηθήσετε να βρούμε λύση στην αντιμετώπιση του προβλήματος πριν η απόφασή σας αυτή αποβεί μοιραία για το μέλλον της εταιρείας μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα