Διάγραμμα: «Άλμα» 1% για τη στερλίνα μέσα σε... 1 λεπτό!

«Άλμα» 1% έναντι του δολαρίου κατέγραψε η στερλίνα, μέσα σε περίπου 1 λεπτό, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων επτά συνεδριάσεων.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται έναντι των 15 από τα 16 «σκληρότερα» νομίσματα παγκοσμίως εν μέσω μάλιστα ήπιων συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα η στερλίνα υποχώρησε κατά 2% μετά τις ανακοινώσεις της Τερέζα Μέι για χαμηλότερη φορολογία.

Την ίδια στιγμή, το ευρώ ανακάμπτει έναντι του δολαρίου, έχοντας φτάσει σε χαμηλό σχεδόν 12 ετών, λόγω του ράλι του δολαρίου ενόψει των προοπτικών αύξησης επιτοκίων

από τη Fed.

Στο μεταξύ, υποστηρικτικά για το ευρωπαϊκό νόμισμα λειτουργεί η ανακοίνωση της Άνγκελα Μέρκελ ότι θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.

«Η Μέρκελ θεωρείται ισχυρή στήριξη για το ευρώ (...) και θεωρείται σύμβολο σταθερότητας», επιβεβαίωσε η Esther Reichelt, στρατηγική αναλύτρια για τα νομίσματα στην Commerzbank.

Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,0632 δολ. από 1,0591 την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0589 έως 1,0651 δολ.

Σε υψηλό έξι μηνών παραμένει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του γεν. Συγκεκριμένα, το δολάριο υποχωρεί οριακά σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 110,87 γεν από 110,89 την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα